Standardul international de raportare financiara

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Liceu

Ca urmare consiliile au inceput un proiect comun pe termen scurt care a avut ca obiectiv reducerea dioferentelor intre IFRS-uri si US-GAAP capabile a fi armonizate intr-o perioada mai scurta de timpt si fara a necesita niste proiecte mari. Necesitatea IFRS-ului a rezultat din analiza efectuata asupra Declaratiei nr 144 a FASB Contabilitatea deprecierii sau cedarii activelor cu durata lunga de viat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Standardul international de raportare financiara

Ca urmare consiliile au inceput un proiect comun pe termen scurt care a avut ca obiectiv reducerea dioferentelor intre IFRS-uri si US-GAAP capabile a fi armonizate intr-o perioada mai scurta de timpt si fara a necesita niste proiecte mari. Necesitatea IFRS-ului a rezultat din analiza efectuata asupra Declaratiei nr 144 a FASB Contabilitatea deprecierii sau cedarii activelor cu durata lunga de viata. In urma analizei efectuate de IASB s-a ajuns la concluzia ca in contextul proiectului pe termen scurt este posibila armonizarea a doua domenii la care se refera SFAS 144 si anume:

clasificarea, evaluare si prezentarea activelor detinute pentru vanzare si clasificarea si prezentarea activitatilor intrerupte.
Cel de-al treilea domeniu la care se refera SFAS 144: deprecierea activelor imobilizate pe termen lung detinute pentru a fi utilizate este un domeniu in care exista diferentieri majore intre IFRS-uri si US-GAAP-uri si deci necesita o perioada mai mare de timp pentru a fi rezolvate.

2. Caracteristicile principale ale IFRS-ului:
IFRS 5 indeplineste in mare masura cerintele SFAS 144 in ceea ce priveste activele detinute pentru vanzare, momentul de clasificare a activitatilor ca intrerupte si prezentarea unor astfel de activitati.
IFRS 5 introduce conceptual de grup destinat cedarii. In viziunea IFRS-ului un grup destinat cedarii este un grup de active imobilizate in curs de a fi cedate, prin vanzare sau alta modalitate, ca grup, printr-o singura tranzactie, precum si pasivele direct legate de activele ce urmeaza a cedate in cadrul acestei tranzactii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.