Standardul Dect

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Intervalul de timp de 10 milisecunde reprezinta unitatea de timp fundamentala intr-un sistem DECT si se numeste cadru. Un numar de 16 cadre succesive cu durata de 160 milisecunde formeaza un multicadru; in acest interval de timp se transmite un ciclu complet de informatii de control. Deci, multicadrul reprezinta durata de timp minima in care terminalul mobil trebuie sa monitorizeze transmisia unei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Standardul Dect

Intervalul de timp de 10 milisecunde reprezinta unitatea de timp fundamentala intr-un sistem DECT si se numeste cadru. Un numar de 16 cadre succesive cu durata de 160 milisecunde formeaza un multicadru; in acest interval de timp se transmite un ciclu complet de informatii de control. Deci, multicadrul reprezinta durata de timp minima in care terminalul mobil trebuie sa monitorizeze transmisia unei statii de baza pe canalul pilot pentru a obtine informatiile despre organizarea retelei DECT in care lucreaza.

Un cadru este divizat in 24 de ferestre cu durata de aproximativ 416,7 microsecunde numerotate K0 - K23 (Figura 1). In fiecare fereastra exista 480 de perioade de bit numerotate f0 - f479. Unele ferestre se pot divide in doua jumatati numerotate in ordine L0 si L1, fiecare cu cate 240 perioade de bit numerotate f0 - f239 si, respectiv, f240 - f479. Doua ferestre succesive se pot grupa intr-una singura cu durata dubla ce contine 960 de durate de bit numerotate f0 - f959. O fereastra de lungime dubla poarta numarul primei ferestre standard din grup si este totdeauna par.

Bitii de date impreuna cu cei de control ce se transmit intr-o fereastra formeaza un pachet. Pachetele sunt de lungimi diferite in functie de durata de timp alocata transmisiei: o fractiune dintr-o fereastra, o jumatate de fereastra, o fereastra sau doua ferestre succesive (Figura 2). Prin alegerea lungimii pachetelor echipamentul DECT isi adapteaza viteza de transmisie la cea a sursei de informatie pentru cresterea eficientei spectrale.

Un pachet scurt P00 are 96 de biti si ocupa prima parte a unei ferestre standard. Pachetele P00 se transmit pe canalele pilot R00 si contin informatii privind organizarea retelei DECT. In functie de traficul existent in retea restul ferestrei poate ramane liber sau poate contine date.
Pachetele normale P32 au lungimea de 420 sau 424 de biti, ocupa in intregime o fereastra standard si sunt utilizate de canalele R32 ale sistemului pentru transmisii vocale si transmisii de date de viteza normala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.