Stadiul de proiectare a unui dispozitiv de prelucrare

1x punct

categorie: Fizica

nota: 9.65

nivel: Facultate

In etapa "E02B" se elaboreaza toate schemele de orientare tehnic posibile apoi, aplicand criteriul tehnic (erorile date de dispozitiv sa fie mai mici decat cele admisibile), se vor selecta schemele tehnic acceptabile iar din schemele de orientare acceptabile, cu ajutorul criteriului economic, se va selecta schema de orientare optima.Dupa selectarea schemei de orientare optime se elaboreaza schema [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stadiul de proiectare a unui dispozitiv de prelucrare

In etapa "E02B" se elaboreaza toate schemele de orientare tehnic posibile apoi, aplicand criteriul tehnic (erorile date de dispozitiv sa fie mai mici decat cele admisibile), se vor selecta schemele tehnic acceptabile iar din schemele de orientare acceptabile, cu ajutorul criteriului economic, se va selecta schema de orientare optima.Dupa selectarea schemei de orientare optime se elaboreaza schema de fixare adecvata, rezultand schema de orientare si fixare optima care ulterior va fi materializata.

F 02 "Identificarea sistemului de cotare"
Din figura se poate vedea faptul ca alezajul este legat prin cotele "25A?0,05" de suprafetele "A7" si "A6" ceea ce sugereaza ca sistemul de cotare pentru alezajul in cauza este format de aceste doua suprafete (OXZY)

F 03A "Codificarea suprafetelor existente" (mai putin suprafata ce urmeaza a fi prelucrata).In aceasta faza nu se vor codifica suprafetele de mica importanta (ex. tesiturile). De regula se incepe cu suprafata cea mai intinsa si pe care ar putea sa se aseze piesa in vederea prelucrarii.F 04 "Determinarea schemelor de orientare tehnic posibile", lucru ce se poate face tabelar.

Reguli in alcatuirea tabelului cu schemele de orientare tehnic posibile:
se va incepe cu folosirea bazei de cotare iar gradele de libertate se vor aloca in functie de marimea suprafetei;pentru elaborarea urmatoarei variante se vor pastra doua baze (ex. A1 si A7 din tabel) si se vor utiliza alte suprafete pentru cel mai mic numar de grade de libertate alocat (ex. din tabel in loc de A6 se va utiliza A5), etc.

F 05 - Cu ajutorul calculului de erori pentru fiecare varianta de schema, se selecteaza schemele de orientare tehnic acceptabile.Modalitatea de calcul a erorilor de orientare este particulara fiecarei scheme de orientare si se tine seama, pe langa diferenta dintre sistemul de cotare si sistemul de orientare, si de constructia reazemelor. Eroarea totala de orientare a unei scheme trebuie sa fie mai mica decat eroarea admisibila care de regula are valoarea:εoa = (1/2 o1/3)T, unde "T" este toleranta ceruta in desenul de executie pentru suprafata ce urmeaza a fi prelucrata cu ajutorul dispozitivului.Relatii de calcul ale erorilor de orientare pentru diverse cazuri se gasesc in sursele bibliografice [TAC95], [VAS82], [TAC95], [COS05].
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.