Sri Lanka

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.94

nivel: Liceu

In S se intalneste un podis de eroziune, constituit de gneise si care este dominat de cateva masive muntoase cu inaltimi de peste 2000m ( Pidurutalagala - 2524 m, Sri Pada - Virful lui Adam- 2243 m, Namunakuli - 2333 m) intre care se gasesc 2 depresiuni mai importante - Kandi si Ratnapura. Aceste masive constitutie si locul de obirsie al celor mai importante riuri, care au orientare radiara: Mahaw[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sri Lanka

In S se intalneste un podis de eroziune, constituit de gneise si care este dominat de cateva masive muntoase cu inaltimi de peste 2000m ( Pidurutalagala - 2524 m, Sri Pada - Virful lui Adam- 2243 m, Namunakuli - 2333 m) intre care se gasesc 2 depresiuni mai importante - Kandi si Ratnapura. Aceste masive constitutie si locul de obirsie al celor mai importante riuri, care au orientare radiara: Mahaweli , Maduru, Menik, Kelani, Kalu, etc.

Campia litorala are o larga desfasurare imprejurul insulei.
Clima este tropical umeda, caracterizata printr-o amplitudine termica diurna si annual mica, desi swe pun in evidenta 2 sezoane, datorita dominarii alternative a vanturilor musonice - cel de SV, de la mijlocul lunii mai pana in noiembrie, care lasa o cantitate mare de precipitatii in V si S (pana la 4000 mm/an) si cel de N-E incepand din noiembrie, din Golful Bengal, care provoaca ploi violente cu numeroase pagube materiale si pierderi de vieti omenesti.

Acolo unde precipitatiile sunt bogate, se dezvolta padurea luxurianta constituita din esente pretioase (abanos, mahon, tec,) bambus orhidee, hibiscus. Padurea in ansamblu ocupa 36,3 % din teritoriu si este populata de o fauna variata - maimute, leoparzi, elefanti, insecte, reptile, pasari (cca 400 specii - papagali., flamingi).
Bogatiile de subsol sunt variate: pietre pretioase (rubin, safir, topaz, beril) ilmenit, zirconiu, rutil, fier, grafit cu rezerve si expoatari importante, petrol, gaze naturale, caolin, sare marina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.