Spre e-guvernare

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Unul dintre aspectele cele mai analizate il constituie impactul procesului in termeni de eficienta. Dezvoltarea sistemelor informatice avansate, concomitent cu publicarea datelor in interiorul zonelor comune, permite revederea proceselor organizatorice, automatizand rutinele si facilitand schimbul de informatii in interiorul administratiei publice. Daca este in mod adecvat sustinut schimbul cultur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Spre e-guvernare

Unul dintre aspectele cele mai analizate il constituie impactul procesului in termeni de eficienta. Dezvoltarea sistemelor informatice avansate, concomitent cu publicarea datelor in interiorul zonelor comune, permite revederea proceselor organizatorice, automatizand rutinele si facilitand schimbul de informatii in interiorul administratiei publice. Daca este in mod adecvat sustinut schimbul cultural, aceasta abordare permite reducerea la minim a timpilor de asteptare si maximizarea productivitatii datelor accesibile, insa mai presus de toate, datele sunt cunoscute de toti subiectii interesati.

Daca pe latura intregii organizatii poate rezulta obositoare actiunea sistemelor de sharing information, e-government-ul favorizeaza in primul rand ameliorarea calitatii serviciilor oferite, modalitatea de fructificare a lor, alaturand contactului traditional si pe cel on-line, in special pentru anumite tipuri de utilizatori si pentru fructificarea asa-numitelor servicii non-invazive. Natural, acest rezultat nu se poate obtine fara o reconstructie a proceselor administrative "in jurul utilizatorului final".

Dezvoltarea de portaluri specifice pe masura utilizatorului este, in mod evident, punctul de plecare natural pentru construirea unui raport direct cu cetatenii, care pot accede la servicii on-line. Aceasta presupune o identificarea a tintei serviciului respectiv, pentru a crea parcursuri virtuale si limbaje corespunzatoare tipurilor de utilizatori potential interesati. Apare asadar necesitatea de a favoriza anumite cai de acces pentru persoanele cu handicap, cu scopul de a mari gama de potential utilizatori.

Cel mai mare avantaj al e-government-ului rezida in raportul privilegiat dintre administratie si utilizator, in acest sens favorizandu-se cresterea transparentei si a controlului calitatii serviciilor furnizate. Constituirea raportului direct permite administratiei publice cunoasterea in timp real a schimbarilor exigentelor si a nivelului de asteptare al cetatenilor, iar acestora sa-si mareasca increderea in institutii, evaluand dinamica efectiva cu care exigentele lor sunt procesate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.