Spionajul si lupta dintre grupurile financiar-industriale

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Desi pretindea ca ar putea fi util firmei "Parke-Davis" prin cunostintele sale in materie, el s-a aratat a fi destui de strain de asemenea cunostinte atunci cind interlocuAZtorul sau i-a pus citeva intrebari de stricta specialitate. Cercetatorul de la "Parke-Davis" incepuse sa aiba imAZpresia ca este victima unei farse, dar atunci cind individul a inceput sa-si etaleze cunostintele asupra firmei c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Spionajul si lupta dintre grupurile financiar-industriale

Desi pretindea ca ar putea fi util firmei "Parke-Davis" prin cunostintele sale in materie, el s-a aratat a fi destui de strain de asemenea cunostinte atunci cind interlocuAZtorul sau i-a pus citeva intrebari de stricta specialitate. Cercetatorul de la "Parke-Davis" incepuse sa aiba imAZpresia ca este victima unei farse, dar atunci cind individul a inceput sa-si etaleze cunostintele asupra firmei concuAZrente "Merck" si a unui nou produs al acesteia denumit "Aldomet", a inceput sa asculte cu atentie.

El stia ci "Aldomet" era numele comercial al unui hipotensiv lansat de "Merck" si ca acest hipotensiv continea o substanta numita Methyldopa, despre care se spunea ca are efecte spectaculoase asupra tensiunii arteriale. Cercetatorul enAZglez 1-a rugat pe necunoscut sa-1 caute din nou, a doua zi, pentru a aranja o intilnire in oras, iar dupa ce a terAZminat convorbirea s-a grabit sa povesteasca totul sefilor sai. Acestia au informat tot atit de prompt conducerea firmei "Morson's", reprezentanta pentru Marea Britanie a companiei farmaceutice americane "Merck, Sharp and Dhome".

Se spune ca atunci cind vestea a ajuns peste ocean, in aceeasi seara, unul dintre directorii lui "Merck" s-a servit personal cu o doza de "Aldomet", afirmind :Slava Domnului ca nu ne-am zgircit si am acceptat sa Cheltuim trei milioane de dolari pentru a pune la punct acest medicament. Chiar acum mi-am putut da seama cit este de eficace pentru scaderea tensiunii arteriale". Trei functionari ai companiei "Merck" au luat primul avion catre Londra. Se considera, dupa maniera in care fusese stabilit contactul si dupa referirile la existenta unei agentii, ca tratativele vor fi duse cu o retea de spioni profesionisti.

De aceea, cei trei functionari fusesera autoAZrizati sa cheltuiasca pina la 25 000 dolari pentru a recuAZpera secretul de fabricatie al medicamentului, iar in cazul in care ar fi avut nevoie de mai multi bani, ei trebuiau sa telegrafieze acest lucru in termeni conventionali directoAZrului care avusese ocazia sa constate personal eficacitatea "Aldomet"-ului.

Ajunsi la Londra, americanii au luat imediat contact cu colegii de la "Parke-Davis", care s-au dovedit a fi deosebit de cooperativi. A doua zi dimineata, cind necuAZnoscutul a sunat la telefon din nou, i s-a fixat o intilnire la hotelul "Russel" de linga "British Museum", iar omul de la "Parke-Davis" s-a prezentat acolo avind asupra sa suma de 500 de lire sterline pentru a putea plati, la nevoie, un prim acont. In discutia ce a avut loc insa, necunoscutul a savirsit o greseala care i-a fost fat
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.