Speranta Asteptatorului

2x puncte

categorie: Religie

nota: 9.34

nivel: Liceu

Speranta este un termen care, chiar și in viziune filosofica, implică accepțiuni multiple și total diferite. Nu se poate da o definiție exacta, pentru ca filosofia însăși este o știința relativa. Ceea ce însă este comun tuturor filosofilor privind speranta, este că, aceasta reprezintă un ideal urmărit, fără absolut nici o exceptie, de fiecare persoană in parte, fie începând cu cel mai înverșunat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Speranta Asteptatorului

Speranta este un termen care, chiar și in viziune filosofica, implică accepțiuni multiple și total diferite. Nu se poate da o definiție exacta, pentru ca filosofia însăși este o știința relativa. Ceea ce însă este comun tuturor filosofilor privind speranta, este că, aceasta reprezintă un ideal urmărit, fără absolut nici o exceptie, de fiecare persoană in parte, fie începând cu cel mai înverșunat pesimist până la optimistul cel mai pur, fie începând cu omul cel mai simplu până la cel mai învățat dintre filosofi.


Pe paginile Scripturi intalnim un minunat exemplu al unei persoane bolnave, care nu a incetat sa spere timp de 38 de ani; este vorba de bolnavul de la scaldatoarea Betesda.

In ciuda faptului ca era o speranta „oarba”, stiind ca ideea apelor vindecatoare de acolo era un mit, bolnavul astepta. Indignarea l-a impins sa faca urmatoarea afirmatie: n-am pe nimeni sa ma bage in scaldatoare” sunt cuvintele omului lasat singur la scaldatoarea Betesda. O tragedie ascunsa, un suflet prabusit! Langa un astfel de om cu totul neputincios, nu se gasea nimeni: nici o mama, nici o sotie, o sora, un frate, un prieten, nimeni! Iata un insingurat, un parasit, o fiinta lasata fara pret la marginea societatii umane.

In ciuda faptului ca era atat de nenorocit, fara valoare in fata oamenilor, totusi avea sa fie vizitat de Regele Regilor si Domnul Domnilor, Om obisnuit cu durerea, fiind, pe buna dreptate numit Om al durerii, care prin simpla sa prezenta loveste in sistemul egoist de acolo, adresanduse bolnavului cu termenii sperantei, spunandu-i: „Scoala-te, ... ridica-ti patul si umbla”. In momentul urmator Cuvantul a luat fiinta, si acum, fiecare nerv vibra de viata noua, incheieturile musculare au inceput inca o data sa lucreze in perfecta armonie, prin venele sale curgea o dragoste adevarata, inca un suflet a fost dezlegat din lanturile pacatului.

Probabil in acest moment fericirea este amestecata cu tristetea, gandindune la faptul ca dintr-o multime de bolnavi doar unul a fost vindecat, de ce?
Caracterul Mantuitorului ma duce la ipoteza ca toate lucrarile Sale erau complete, vindecarea pe care El o dadea era atat fizica cat si spirituala! lucru dorit doar de unul dintre cei bolnavi! Nu intrarea in scaldatoare era problema, ci intrarea in puterea Cuvantului Lui Dumnezeu!

Marele Medic, ar fi dorit sa desfiinteze acea scaldatoare, in loc de vaiete sa fie armonie si bucurie, in loc de o multime indurerata, sa fie o adunare sfanta, El dorea sa le dea Apa Vieti la toti. Ingerii erau trimisi sa inlocuiasca boala cu speranta, speranta eternitatii! lucru pe care l-a si facut cu acest bolanv, dorind sa realizeze aceeasi „operatie” cu toti cei de acolo, dar a fost imposibil!

Toti sufereau de o „boala” comuna, o boala incurabila, cea de inima. Inima lor era de „piatra” si nu putea fi zdrobita de nimic, nici macar de Mantuitorul. Asa ca au ramas tot la scaldatoare cu aceleasi simptome, care cu siguranta duc la moarte vesnica, nesperanta si necredinta, in Marele Medic!

Si in zilele noastre exsista o scaldatoere, care nu mai e numita scaldatoarea din Betesda ci „Scaldatoarea Lumii”. Fiecare individ e intoxicat cu boala pacatului, care configureaza o situatie de nesperanta, o situatie in care greutatea pacatului parca nu iti mai da voie sa te ridici, Univesul insusi nu mai da nici o speranta, dar in ciuda acestui fapt speranta inca exista.

Tinerii pot fi speranta acestei generatii sau pot duce la ruina ei. Totul depinde de care lider asculta ei si caruia îi raspund, Hristos sau Satana. Niciodata n-a existat o generatie cu asemenea posibilitati.

Dar totusi marea speranta o gasim la Acel care a murit in locul nostru pentru ca noi sa avem viata vesnica, luand astfel toata greutatea de pe umeri nostri, plata pacatului pe care trebuia sa o suferim noi de aceea invita-l sa fie Medicul tau. Indiferent de ce boala suferi, in El este puterea vindecarii fizice si spirituale.

Rugaciunea mea este ca atunci cand va reveni sa ne gaseasca pe toti cu dorinta de a fi sanatosi, si astfel de a fi demni de a intra in Cetatea cea Mare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.