Specii de pesti

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.88

nivel: Facultate

Mai contine vitamine: A, D (pestii grasi), B1, B2 (in cantitati mici), fosfor, iod, potasiu (in cantitati mari), continut redus de fier.
Pestele se altereaza mai repede decat carnea, deoarece enzimele si microorg au o activitate mai intensa, provocand midificari rapide in componenetele principale.De la moarte pana la laterare pestele trece prin aceleasi faze ca si carnea de macelarie, cu de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Specii de pesti

Mai contine vitamine: A, D (pestii grasi), B1, B2 (in cantitati mici), fosfor, iod, potasiu (in cantitati mari), continut redus de fier.
Pestele se altereaza mai repede decat carnea, deoarece enzimele si microorg au o activitate mai intensa, provocand midificari rapide in componenetele principale.De la moarte pana la laterare pestele trece prin aceleasi faze ca si carnea de macelarie, cu deosebirea ca acestea se desfasoara mai rapid.

Pestele in general se refrigereaza si se apreciaza in fct de rigiditatea musculara, aspectul ochilor, al branhiilor, al pielii si al solzilor. In caz de ... se det valoarea PH-ului si controlul sanitar veterinar pt det modif cauzate de boli infectiose, parazitare si eventual modificari de natura trumatologica.
Refrigerarea se face cu ajutorul pietei.
Congelarea se face pt 6 luni la pestele gras si pt 9-12 luni pt cel slab.

Pestele mic se congeleaza fara eviscerarea (scoaterea matelor), pe cand pestele mare se congeleaza dupa eviscerare si uneori se imerseaza in apa, pt a forma un strat de gheata.
Crevetii se obtin in general din Groenlanda si Norvegia.
Importa Franta, Spania, Anglia.
Exporta Groenlanda, Thailanda, India.

Krill = ansamblul zooplantonului din apele reci.
Aceste resurse au fost utilizate multa vreme pt hrana animalelor, iar astazi pe piata Japoniei si Comunitatii Europene sub denumirea de imitatie, pasta de crab sau unt de creveti.
Calamari, secri, caracatite fac parte din familia Cefalopodelor. Piata acestora a crescut f mult din maroc, Thailanda, Japonia, iar Spania si Italia reprezinta 80% din importuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.