Specificul formarii din perspectiva interculturala

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Facultate

Educatia pentru interculturalitate se doreste o dimensiune a unei pregatiri profesionale eficiente si coerente a tuturor profesorilor, indiferent de specializare, a formatorilor in general. Desigur, dupa cum aprecia Cucos (2000, p. 201) nu ne propunem sa facem din toti profesorii "psihologi, sociologi sau antropologi culturali" ci doar sa ii sensibilizam in directia sociala. Este important pent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Specificul formarii din perspectiva interculturala

Educatia pentru interculturalitate se doreste o dimensiune a unei pregatiri profesionale eficiente si coerente a tuturor profesorilor, indiferent de specializare, a formatorilor in general. Desigur, dupa cum aprecia Cucos (2000, p. 201) nu ne propunem sa facem din toti profesorii "psihologi, sociologi sau antropologi culturali" ci doar sa ii sensibilizam in directia sociala. Este important pentru toti formatorii sa inteleaga dimensiunile (inter-)culturale ale spatiul social in general, al celui scolar in special;

existenta unor sisteme de valori multiple; drepturile dar si indatoririle oamenilor, ale cetatenilor in general dar si ale elevilor, etc. La fel de important, sau poate chiar mai relevant este sa practice valorile democratiei si prin tot ceea ce face sa demonstreze ca este o persoana care ii respecta pe ceilalti (colegi, elevi, parinti), care incearca sa-i formeze pe elevi pentru o societate deschisa care valorizeaza respectul, toleranta, intelegerea mutuala.Societatea in care traim ne ajuta sa avem un comportament dezirabil sau dimpotriva intolerant?

Analizand problematica din perspectiva sociala, putem considera ca orice persoana este, intr-o masura mai mare sau mai mica, expusa unor conjuncturi sociale care il / o determina sa aiba prejudecati, sa isi formeze stereotipuri, sa eticheteze anumite categorii sociale, culturi, etnii si sa actioneze in consecinta, mentinand astfel, sau transmitand altora astfel de comportamente.

De modul in care constientizam aceste lucruri, incercand sa le controlam atat in plan personal cat si social depinde viitorul societatii in care traim. Tocmai de aceea, pentru formatori sunt extrem de importante influentele educative pe care le transmit si modul in care acestea influenteaza campul educational.
Exercitiul 2 Asistati la o certa in curtea scolii in care un grup de copii rad de un alt copil mulatru pe
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.