Specificul bucatariilor internationale

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.74

nivel: Liceu

Bucataria franceza

Melcii își datorează popularitatea în bucătăria franceză lui Antoine Carem – creatorul „Elogiului bucătăriei franceze”. ”. Aceste mici moluște, preparate cu unt, usturoi și pătrunjel, au devenit așa de populare, încât au fost create farfurii speciale cu adâncituri pentru melci și clești cu ajutorul cărora se ține cochilia fierbinte, făcând [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Specificul bucatariilor internationale

Bucataria franceza

Melcii își datorează popularitatea în bucătăria franceză lui Antoine Carem – creatorul „Elogiului bucătăriei franceze”. ”. Aceste mici moluște, preparate cu unt, usturoi și pătrunjel, au devenit așa de populare, încât au fost create farfurii speciale cu adâncituri pentru melci și clești cu ajutorul cărora se ține cochilia fierbinte, făcând posibilă înfigerea furculiței cu doi dinți în melc.

Bucataria indiana

India este țară cu 100 dialecte, 1000 religii și 2000 zei. Această diversitate se regăsește și în bucătăria sa tradițională.
Contrar părerii generale, arta culinară indiană nu se rezumă la orez, curry și chutney. În India nu există un stil culinar sau o mâncare națională, ci o diversitate uimitoare de preparate și ingrediente.

India oferă o varietate de stiluri culinare, fiecare având aroma lor specifică, deși se pot identifica puncte comune. Astfel, condimentele sunt extrem de importante atât în nordul cât și în sudul Indiei, dând o aromă intensă mâncărurilor indiene și reprezentând notă distinctă a Indiei.

În bucătăria tradițională indiană nu se folosesc farfurii. Alimentele se servesc pe un “thali”, un fel de platou rotund de metal, în general din cupru, deși oțelul inoxidabil începe să câștige teren, sau de argint (pentru cei care-și pot permite) . Pentru gătitul felurilor cu carne sau legume, ustensila cea mai răspândită este asemănătoare wok-ului (tipic bucătăriei chinezești).

Bucataria turceasca

Arta culinară este o împletire între modern și tradiție, marcată de influențe ale hititilor, persanilor, grecilor și românilor.
Alimentele de bază sunt orezul și grâul, iar cărnurile de bază sunt mielul și puiul, porcul fiind foarte puțin consumat.

Ingredientele cele mai folosite sunt vinețele, piperul verde, ceapă, lintea, fasolea, roșiile, usturoiul și castravetii. Fructe și nuci: strugurii, caisele, ciresele, pepenele galben și verde, smochinele, lămâile, fisticul, nucile, migdalele și alunele.

Felurile de mâncare de bază sunt relativ neschimbate din perioada otomană: orezul, produsele din grâu, feluri culinare comune cu Grecia cum ar fi mese (aperitive) și baklavaua, pilafurile, șiș și doner kebab, salatele cu iaurt, pește în ulei de măsline, legume umplute și frunze de vită umplute (dolma).

Caracteristică importantă a meselor turcești este faptul că hrana se servește în cantități mici și se mănâncă foarte multă pâine. Până și alte feluri de bază cum ar fi orezul și bulgurul se mănâncă cu pâine.

Bucataria chinezeasca

China are peste 5 mii ani de istorie, având o cultură bogată, veche și foarte complexă, care se reflectă și în arta sa culinară. Gastronomia chineză se distinge prin: savoarea ingredientelor, complexitatea metodelor de gătire, modul sofisticat de utilizare a condimentelor și mirodeniilor și incredibila varietate a felurilor tradiționale. Conform unui studiu statistic, în China au fost identificate peste 60 000 feluri tradiționale diferite!

Bucătăria chinezească pune accentul pe combinarea armonioasă a alimentelor – trebuie atins un echilibru între alimentele dulci și acre, colorate intens și neutre, cu textură fină sau crocante. Atât bucătarii cât și consumatorii insistă ca toate ingredientele să fie de cea mai bună calitate.

Pentru ca preparatele culinare să aibă o putere de atracție, să sporească poftă consumatorilor, cele patru elemente -culoarea, mirosul, gustul și formă – joacă un rol deosebit de important. Mirosul mincarurilor trebuie să fie plăcut, parfumat și atrăgător. Gustul, dulce sau sărat, acrișor sau piperat să fie după placul consumatorilor și în funcție de fiecare preparat în parte.

Materialele principale ca pui, rață, pește, carne, creveți sînt de obicei completați cu cele secundare legumicole. Astfel, gustul materialelor principale este scos și mai mult la iveală
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.