Specializarea marketingului serviciilor

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

In perioadele de extrasezon, neracordarea tarifelor la serviciile de transport la celelalte servicii din cadrul ofertei turistice poate conduce pe de o parte la insatisfactia turistilor efectivi, iar pe de alta parte la demotivarea celor potentiali corespondenta deciziilor micro si macroeconomice care au atingere intr-un fel sau altul cu activitatea turistica (exemplu : calitatea infrastructurii ,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Specializarea marketingului serviciilor

In perioadele de extrasezon, neracordarea tarifelor la serviciile de transport la celelalte servicii din cadrul ofertei turistice poate conduce pe de o parte la insatisfactia turistilor efectivi, iar pe de alta parte la demotivarea celor potentiali corespondenta deciziilor micro si macroeconomice care au atingere intr-un fel sau altul cu activitatea turistica (exemplu : calitatea infrastructurii , a soselelor)

- considerarea fenomenului de sezonalitate ca o componenta esentiala in realizarea ofertei turistice si operationalizarea mixului de marketing(exemplu : in statele occidentale , impactul sezonalitatii asupra activitatii turistice este atenuat prin etalarea concediilor si vacantelor de-a lungul intregului an , oferind in acest fel posibilitatea apelarii la serviciile turistice in toate perioadele anului; in Romania incepand cu anul 2001 au fost lansate programe destinate segmentului venituri mici ,

dar si segmentului varsta a treia , denumite generic "litoralul pentru toti" , avanduse in vedere stimularea cererii turistice de-a lungul intregului an si implicit minimizarea efectelor sezonalitatii)
Conceptele de mk. extern , mk. intern , mk. interactiv isi gasesc aplicabilitatea in domeniul turismului . Dinamismul economic si social in domeniul productiei materiale , transformarile de produse in ultimii ani d.p.d.v. a mobilitatii persoanelor s-au reflectat si in activitatile de transport . Serviciile de transport se bazeaza deopotriva pe echipamente si pe personal .Ca si celelalte tipuri de servicii un obiectiv principal in acest domeniu este sincronizarea ofertei cu cererea de servicii de transport .

In vederea transformerii ofertei de servicii din potentiala in efectiva , se implica pe deoparte statul , prin decizii macroeconomice aferente in special in domeniul legislativ si in infrastructura , iar pe de alta parte , dar interconditioant , agentii economici care presteaza aceste servicii. Diferitele forme de transport si anume : transport de persoane: rutier , pe cai ferate , navale , maritime , aeriene ; transport de marfuri: rutier , pe cai ferate , navale , maritime , aeriene impun delimitarea , specificarea si aplicarea metodelor si tehnicelor de mk. diferentiat pt. fiecare aceste tipuri .In ceea ce priveste mk. extern , acesta are un rol important in pregatirea prestatiei si in instituirea relatiei prestator-client . Mk. interactiv urmareste fidelizarea relatiei firma-client .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.