Specialist recrutare

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.65

nivel: Facultate

Specialistul in recrutare este de asemenea responsabil cu imbunatatirea in permanenta a cunostintelor sale tehnice si de specialitate, participand spre exemplu la diverse seminarii, conferinte, cursuri si fiind la curent cu noutatile si cu bunele practici in domeniu. In plus, asigura documentarea si transferul experientei si informatiilor la care are acces in cadrul echipei sale. In toate aceste s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Specialist recrutare

Specialistul in recrutare este de asemenea responsabil cu imbunatatirea in permanenta a cunostintelor sale tehnice si de specialitate, participand spre exemplu la diverse seminarii, conferinte, cursuri si fiind la curent cu noutatile si cu bunele practici in domeniu. In plus, asigura documentarea si transferul experientei si informatiilor la care are acces in cadrul echipei sale. In toate aceste sarcini si activitati

Specialistul in recrutare trebuie sa pastreze confidentialitatea informatiilor privind datele personale ale angajatilor, initiativele si proiectele in care este implicat la nivelul organizatiei. De asemenea, el trebuie sa respecte principiile de etica in afaceri si standardele profesionale existente in domeniul sau de activitate. 2.Tipologia solicitarilor

2.1.Tipurile de activitati si importanta lor in practicarea ocupatiei Activitatile specifice ocupatiei de Specialist in recrutare sunt cele legate de implementarea procesului de recrutare si selectie. Tipologia activitatilor include identificarea si obtinerea informatiilor necesare desfasurarii activitatii proprii, analiza si evaluarea nevoilor de recrutare in organizatie si a pietei fortei de munca, luarea deciziilor aferente propriilor atributii, comunicarea, interactiunea si consilierea clientilor interni si externi, raportarea activitatii realizate si a indicatorilor obtinuti, gestionarea resurselor de care dispune, asigurarea indirect a suportului pentru derularea activitatilor generale ale organizatiei.

2.2. Abilitatile necesare practicarii ocupatiei In desfasurarea activitatii sale, Specialistul in recrutare trebuie sa dezvolte si sa utilizeze in mod frecvent o serie de abilitati necesare livrarii unor rezultate de calitate. Astfel, Specialistul in recrutare trebuie sa demonstreze foarte bune abilitati de organizare si planificare, de comunicare, negociere si persuasiune, de flexibilitate si adaptare, gandire analitica, intelegere a contextului de afaceri in care opereaza organizatia precum si un nivel inalt al inteligentei emotionale.

Nu in ultimul rand, rezistenta la stress, incadrarea in termene si prioritizarea actiunilor reprezinta abilitati esentiale in activitatea unui specialist in recrutare, avand in vedere ritmul dinamic de crestere al afacerilor in Romania si volumul mare de munca specific proiectelor de resurse umane.

2.3. Competentele necesare practicarii ocupatiei
Competentele Specialistului in recrutare, intelese ca si cumul al abilitatilor si cunostintelor unei persoane pe care aceasta le utilizeaza la locul de munca, sunt de asemenea variate. Printre cele mai importante mentionam stapanirea foarte buna a metodelor si instrumentelor specifice procesului de recrutare si selectie, managementul proiectelor, lucrul in echipa,orientarea spre rezultat, orientarea spre client.

Cat priveste atitudinile necesare unui specialist in recrutare, printre cele mai importante se numara proactivitatea, profesionalismul, atitudinea pozitiva, dorinta de autodezvoltare. 2.4. Conditiile psiho-sociale ale mediului de munca Specialistul in recrutare este in general angajat cu contract individual de munca al organizatiei in cadrul careia activeaza.

Programul sau de lucru se desfasoara in zilele lucratoare, dar, daca sunt solicitari, spre exemplu participarea la targuri de locuri de munca, Specialistul in recrutare poate lucra si in zilele de sambata sau duminica. Munca sa se desfasoara in general la sediul firmei, presupunand deplasari moderate in teritoriu sau in strainatate, intalniri cu candidatii si furnizorii de servicii, intalniri prilejuite de conferinte, etc.

In esenta, spatiul disponibil de lucru este biroul personal, dotat cu aparatura de telecomunicatii, echipamente de birou si calculator cu echipamente software necesare. Munca unui specialist in recrutare (recrutor) este solicitanta din punct de vedere psihic.

Exista foarte multe variabile care trebuie tinute sub control in activitatea acestuia, incepand cu gestionarea interactiunilor cu o mare varietate de profile umane si continuand cu dinamica mediului de afaceri si volumul de activitate aferent acestei dinamici, impactul in organizatie a deciziilor referitoare la recrutarea celor mai potrivite persoane si limitarile impuse de reglementarile in vigoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.