Sorin Cerin

1x punct

categorie: Filosofie

nota: 9.15

nivel: Facultate

Biografie, bibliografie si recenzii asupra operei filozofice si literare la Sorin Cerin.

La 25 noiembrie, anul 1963 la Baia Mare, judetul Maramures, s-a nascut filosoful, autorul de aforisme, eseistul, poetul si prozatorul roman Sorin Cerin (nascut Hodorogea Sorin).

Marea parte a copilariei o petrece la parohia bunicului sau, preot ortodox, situata in comu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sorin Cerin

Biografie, bibliografie si recenzii asupra operei filozofice si literare la Sorin Cerin.

La 25 noiembrie, anul 1963 la Baia Mare, judetul Maramures, s-a nascut filosoful, autorul de aforisme, eseistul, poetul si prozatorul roman Sorin Cerin (nascut Hodorogea Sorin).

Marea parte a copilariei o petrece la parohia bunicului sau, preot ortodox, situata in comuna Sauca, judetul Satu Mare. Acea casa parohiala era locul unde a copilarit si poetul maghiar Kolcsey Ferencz, unul dintre scriitorii reprezentativi ai Ungariei. Dupa terminarea liceului la Baia Mare, urmeaza cursurile Institului de Limba si Cultura Italiana din Bucuresti.
In anul 1986, debuteaza cu poezia intitulata "Marina" in "Almanahul BTT", semnand cu pseudonimul Sorin Mara Angel, sub care publica un an mai tarziu un interviu cu criticul Alexandru Piru in revista "Viata studenteasca". In acea perioada, mai multi compozitori scriu melodii pe versurile lui, cum ar fi Vasile Veselovski, Elly Roman, Dan Beizadea si altii.
Din anul 1987 ia numele de Cerin, prin casatoria sa cu Cerin Mariana (in cele din urma se va desparti de aceasta). Motiveaza acest gest prin faptul ca era fiul vitreg al celui caruia ii purta numele.
Participa activ la Revolutia din decembrie 1989, fiind printre primii care reusesc sa intre in fostul Comitet Central. Dupa evenimentele din decembrie devine redactor al sectiei politice al cotidianului "Dreptatea", al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat. Datorita mineriadelor din cauza carora a avut de suferit, alege calea exilului si se refugiaza in Statele Unite ale Americii. Dupa cativa ani se reintoarce in Romania, stabilindu-se la Bucuresti, pentru a mai lipsi doar o perioada cand se afla pe continentul australian in calitate de corespondent international de presa pentru Australia.
In anul 2000 se recasatoreste, cu Dana Cristina Gorincioiu.

Sorin Cerin apare descris de catre editorul american al Culegerii de intelepciune, astfel:"Daca Osho este un mistic in aforismele sale, Sorin Cerin este un filozof, autor al unui nou sistem filozofic numit Coaxialism, si un important poet existentialist din secolul 21 al carui poezie filozofica este citata alaturi de Sartre si Kierkegaard. Sorin Cerin este cautat in mod special de marele public pentru cele 11.486 de aforisme structuralizate in 14 volume de cugetari, publicate anterior la diverse edituri, ca mai apoi sa fie reunite sub egida unui singur volum monumental, intitulat Culegere de Intelepciune- Opere Complete de Aforisme- Editie de Referinta, titlu care i-a adus celebritatea si recunoasterea internationala, pentru care este considerat a fi unul dintre cei mai reprezentativi ganditori ai genului aforistic pe plan mondial iar cugetari din aceasta lucrare, se afla selectate in diverse publicatii sau antologii prestigioase ale lumii. (Culegere de Intelepciune - Opere Complete de Aforisme - Editie de Referinta )"
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.