Solicitarea unei linii de credit in valuta

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru a acorda un credit ofiterul de credite efectueaza o analiza care presupune cunoasterea activitatii clientului, evolutia istorica a acesteia, ramura in care evolueaza clientul respectiv. Cunoasterea activitatii din perioada trecuta a clientului se realizeaza pe baza studierii datelor din bilantul contabil si contul de profit si pierdere, a fluxurilor de fonduri inregistrate in perioada resp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Solicitarea unei linii de credit in valuta

Pentru a acorda un credit ofiterul de credite efectueaza o analiza care presupune cunoasterea activitatii clientului, evolutia istorica a acesteia, ramura in care evolueaza clientul respectiv. Cunoasterea activitatii din perioada trecuta a clientului se realizeaza pe baza studierii datelor din bilantul contabil si contul de profit si pierdere, a fluxurilor de fonduri inregistrate in perioada respectiva care reflecta miscarea elementelor componente ale bilantului contabil intre doua perioade si arata cum sunt create si utilizate fondurile.

Prin cererea nr. 5555/16.07.2006 S.C. ARDUDANA S.A. solicita acordarea unei linii de credit, la nivelul plafonului de 50.000 EURO, pe o perioada de creditare de 180 zile pentru ai folosi in sustinerea activitatii curente de productie mobilier. Pe baza balantei de verificare incheiata pentru ultima luna si a productiei fluxurilor financiare pe anul 2006, puse la dispozitie de unitatea debitoare, ofiterul de credite intocmeste analiza interna a firmei, stabilind daca indeplineste conditiile avute in vedere la aprobarea creditului, in ce priveste standingul financiar, serviciul datoriei, indicatorii de bonitate, ratingul creditelor, situatia exporturilor, precum si platile derulate la alte credite contractate.

S.C. ARDUDANA S.A. mai beneficiaza de un credit de investitii in suma de 200.000 RON si de o scrisoare de garantie bancara nr. 21/31.05.2005 emisa in favoarea Unitatii Vamale Satu Mare pentru importul temporar de utilaje in suma de 60.000 RON. In urma analizei efectuate s-a constatat ca S.C. ARDUDANA S.A. indeplineste cerintele referitoare la acordarea liniei de credit pe o perioada de 180 zile. Acordarea creditului se face pe baza contractului de credit nr.194/30.07.2006, creditul fiind scadent la data de 30.01.2007, iar pe intreaga perioada de valabilitate a contractului de credit trebuie sa existe garantii acoperitoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.