Software pentru prelucrare de imagini - Photoshop Anuar

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Photoshop este un program cu o interfata intuitiva si care permite o multitudine extraordinara de modificari necesare in mod curent profesionistilor si nu numai: editari de luminozitate si contrast, culoare, focalizare, aplicare de efecte pe imagine sau pe zone (selectii), retusare de imagini degradate, numar arbitrar de canale de culoare, suport de canale de culoare pe 8, 16 sau 32 biti, efecte t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Software pentru prelucrare de imagini - Photoshop Anuar

Photoshop este un program cu o interfata intuitiva si care permite o multitudine extraordinara de modificari necesare in mod curent profesionistilor si nu numai: editari de luminozitate si contrast, culoare, focalizare, aplicare de efecte pe imagine sau pe zone (selectii), retusare de imagini degradate, numar arbitrar de canale de culoare, suport de canale de culoare pe 8, 16 sau 32 biti, efecte third-party etc. Exista situatii specifice pentru un profesionist in domeniu cand alte pachete duc la rezultate mai rapide, insa pentru prelucrari generale de imagine, intrucat furnizeaza instrumente solide, la standard industrial, Photoshop este efectiv indispensabil.

Alaturi de aplicatia Photoshop (ajuns la versiunea CS5), este inclusa si aplicatia ImageReady, cu un impresionant set de instrumente Web pentru optimizarea si previzualizarea imaginilor (dinamice sau statice), prelucrarea pachetelor de imagini cu ajutorul sistemului droplets-uri (mini-programe de tip drag and drop) si realizarea imaginilor rollover (imagini ce isi schimba aspectul la trecerea cu mouse-ul peste), precum si pentru realizarea de GIF-uri animate.

Principalele elemente prin care Photshop se diferentiaza de aplicatiile concurente si prin care stabileste noi standarde in industria prelucrarii de imagini digitale sunt:
-Selectiile
-Straturile (Layers)
-Mastile (Masks)
-Canalele (Channels)
-Retusarea
-Optimizarea imaginilor pentru Web

Photoshop poate citi majoritatea fisierelor raster si vector. De asemenea, are o serie de formate proprii:PSD (abreviere pentru Photoshop Document). Acest format contine o imagine ca un set de straturi (Layers), incluzand text, masti (mask), informatii despre opacitate, moduri de combinare (blend mode), canale de culoare, canale alfa (alpha), cai de taiere (clipping path), setari duotone precum si alte elemente specifice Photoshop. Acesta este un format popular si des raspandit in randul profesionistilor, astfel ca este compatibil si cu unele aplicatii concurente Photoshop.

PSB (denumit Large Document Format) este o versiune mai noua a formatului PSD, conceput special pentru fisiere mai mari (2GB) sau cu o informatie prezenta pe o suprafata definita de laturi mai mari de 30.000 de pixeli (suporta pana la 300.000x300.000 pixeli).PDD este un format mai putin intalnit, fiind asociat initial aplicatiei Adobe PhotoDeluxe, astazi (dupa 2002) compatibil doar cu aplicatiile Adobe Photoshop sau Adobe Photoshop Elements.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.