Sociologia familiei

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.03

nivel: Facultate

Având în vedere toate cele menționate anterior părinții au dorit să consulte într-un timp cât mai scurt un specialist. Pentru început au solicitat un test de impedanță și o neuro-oto-grafie ale căror rezultat a fost: auz normal bilateral.

Ulterior au cerut sfatul unui psiholog datorită faptului că A.A. părea mai degrabă un copil trist decât un copil timid sau timorat. Psihologul a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sociologia familiei

Având în vedere toate cele menționate anterior părinții au dorit să consulte într-un timp cât mai scurt un specialist. Pentru început au solicitat un test de impedanță și o neuro-oto-grafie ale căror rezultat a fost: auz normal bilateral.

Ulterior au cerut sfatul unui psiholog datorită faptului că A.A. părea mai degrabă un copil trist decât un copil timid sau timorat. Psihologul a fost reținut în a da un diagnostic prezumtiv și le-a sugerat să meargă la un neuropsihiatru pediatric.

Marele ghinion a fost faptul că au apelat la un medic în vârstă care cândva fusese o somitate în acest domeniu. Acesta după ce a adresat o serie de întrebări legate de perioada sarcinii și naștere l -a studiat pe A.A. cu privirea și a stabilit diagnosticul de encefalită.

El a prescris o rețetă și a sugerat ca după 10 zile să revină pentru o nouă vizită medicală. În cadrul celei de-a doua întâlniri au avut parte de copia la indigo a primei, însă diagnosticul a fost diferit: encefalopatie.

Având în vedere această situația părinții au apelat la sfaturile altui medic care în urma mai multor analize și investigații a stabilit diagnosticul de autism infantil precoce.

Tot acest medic a fost cel care a explicat cu răbdare părinților ce înseamnă autism,cu ce se confruntă, ce se poate face pentru ameliorare și recuperare și a recomandat înscrierea într-un timp cât mai scurt în cadrul programelor ce se desfășoară la Staționarul de Zi N.P.I., din incinta Policlinicii T..

Stabilirea diagnosticului final de autism infantil precoce a fost o lovitură foarte puternică pentru părinții lui A.A. având în vedere toate eforturile depuse de ei pentru a avea un copil. Părinții au încercat să rezolve situația dată fără a mai încerca să învinovățească copilul, să se învinovățească reciproc sau să caute vinovați în altă parte.

Au încercat pe cât posibil să nu își modifice atitudinea față de copil, să nu îl izoleze, să îl înscrie în cel mai scurt timp în cadrul unei instituții specializate care să-i poată oferi ajutorul necesar. Ei nu s-au gândit niciodată să-și abandoneze copilul, iar după stabilirea diagnosticului au încercat să nu își modifice ritmul vieții: ieșeau toți trei la plimbare, desfășurau impreună diferite activități casnice și de relaxare, mergeau împreună în vizite la diferite cunoștințe și primeau vizitele acestora, etc..
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.