Societatile cu raspundere limitata

7x puncte

categorie: Management

nota: 8.05

nivel: Facultate

Experiența mondială din ultimele decenii a demonstrat importanța dezvoltării activității antreprenoriale prin crearea întreprinderilor mici și mijlocii pentru stabilirea economiei naționale și bunăstarea societății în ansamblu.

Astfel în prezent în lume ponderea întreprinderilor mici și mijlocii constituie 90 - 95% din totalul întreprinderilor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Societatile cu raspundere limitata

Experiența mondială din ultimele decenii a demonstrat importanța dezvoltării activității antreprenoriale prin crearea întreprinderilor mici și mijlocii pentru stabilirea economiei naționale și bunăstarea societății în ansamblu.

Astfel în prezent în lume ponderea întreprinderilor mici și mijlocii constituie 90 - 95% din totalul întreprinderilor care angajează 40 - 90% din forța de muncă, contribuind în producție cu 30 - 50%, la export până la 40%, la PNB -50%, iar la investiții - 75%. Aceasta se datorează în mare parte flexibilității, eficienței și profitabilității acestor întreprinderi. Una din cele mai vechi definiții ale micilor afaceri este cea dată prin Legea micilor afaceri din 1934 din SUA : o mică afacere este aceea care este deținută și condusă în mod independent și nu este dominantă în sfera ei de activitate .

Actul cu privire la micul business, definește întreprinderea mică ca o întreprindere independent posedată, independent condusă și ne dominată în ramura sa de activitate.O întreprindere este mică sau mijlocie atunci când îndeplinește cel puțin două din următoarele criterii: 1.conducere independentă (în mod obișnuit managerul este și proprietarul firmei ); 2.capitalul este achiziționat și proprietatea este deținută de o persoană sau de un număr redus de persoane; 3.domeniul de activitate este în principal local. Personalul și proprietarul sunt din aceeași localitate.

Piețele trebuie să fie locale. 4.mărime relativă în cadrul ramurii o afacere este mică în comparație cu altele considerate mari.O adecvată definire a întreprinderii mici și mijlocii este necesară pentru înțelegerea rolului acestui sector în economie și stabilirea unei politici realiste a acesteia. Conceptual, întreprinderea mică poate fi definită în același mod ca orice alt tip de întreprindere, acela de unitate angajată în producția, distribuția și vânzarea produselor și serviciilor, în care factorii de producție sunt combinați pentru a realiza produse și servicii.

Întreprinderile mici urmăresc ca obiectiv principal obținerea de profit și dezvoltarea, având drept caracteristica principală un grad înalt de creativitate, inovativitate atât din punct de vedere al produselor și serviciilor oferite, cât și al tehnologiilor și strategiilor utilizate. In literatura de specialitate este larg recunoscut faptul că nu există o singură definiție în sens statistic, universal acceptată, referitoare la întreprinderea mică.

Încercările de creare a unei unități de măsură generală pentru caracterizarea mărimii întreprinderii nu au dus la rezultate satisfăcătoare, ne putând acoperi sectoare fundamental diferite ca, de exemplu,industria și serviciile.Cercetarea statisticilor diferitelor țări și ramuri economice relevă că definițiile în sens statistic ale întreprinderilor mici variază foarte mult de la o ramură la alta și de la o țară la alta.

Acesta demonstrează că dimensiunea întreprinderii nu poate fi definită decât în funcție de ramură și de contextul economic național.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.