Societatea taraneasca China

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Zeul Sen-nong (Plugarul divin) i-a invatat sa cultive pamantul
Legendele indigene ne vorbesc de vremea cand oamenii nu stiau sa semene si sa planteze si traiau in paduri in conditii foarte grele. Oamenii inainte de a se aseza intr-un loc se intovaraseau pentru a inlatura buruienile care acopereau campiAZile. Dar nu era suficient sa curete terenul o singura data. Pe solul bogat, ploile de pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Societatea taraneasca China

Zeul Sen-nong (Plugarul divin) i-a invatat sa cultive pamantul
Legendele indigene ne vorbesc de vremea cand oamenii nu stiau sa semene si sa planteze si traiau in paduri in conditii foarte grele. Oamenii inainte de a se aseza intr-un loc se intovaraseau pentru a inlatura buruienile care acopereau campiAZile. Dar nu era suficient sa curete terenul o singura data. Pe solul bogat, ploile de primavara si de vara faceau buruienile sa creasca si insectele dauAZnatoare sa se inmulteasca, sufocand si devorand recoltele.

Zeul campurilor insamantate, Sen-nong (PluAZgarul divin), care era invocat, prin dansuri si acomAZpaniament de tamburine, sa ajute la dezvoltarea culturilor, ii invatase odinioara pe oameni sa foloseasca plugul si sapaliga. ii invatase si sa bata ierburile cu un bici rosu. Zeul agriculturii era un zeu al focului; lui i se mai spunea si Suveranul Stralucitor.

O mana de lucru uriasa si o buna organizare '
Pentru a inlatura buruienile nu era suficient doar focul; trebuia sa se foloseasca si apa. Taranii mai intai ardeau buruienile si maracinii, apoi turnau apa si semanau orezul; buruienile si orezul cresteau in acelasi timp si cand aveau o anumita inaltime se cosea totul si se turna din nou apa; buruienile piereau, orezul putea acum sa creasca singur.

Aceleasi procedee s-au folosit in primul secol diAZnaintea erei noastre pentru a amenaja uriasele cam-pii mlastinoase. Dar aceste actiuni de mare amploare au fost considerate mult timp prea indraznete. Pentru a le realiza, trebuia sa fie organiAZzate state puternice. Pana atunci, chinezii s-au limiAZtat la cultivarea versantelor de dealuri in terase. Dar pentru aceasta, ogorul trebuia sa fie "construit" penAZtru a se evita prabusirea pamantului, trebuia sa se faca rigole de drenare si canale, care necesitau ingrijiri periodice si pentru toate acestea era nevoie de o mana de lucru uriasa, ca si de o buna organiAZzare si intrajutorare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.