Societatea si talentele

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.94

nivel: Liceu

CRONOS: Va amintiti iernile copilariei?E. D.: Erau foarte friguroase. Chiar si prin martie, troienele inca erau cat poarta. Mi-am mesterit o sanie cu volan, ceva deosebit pe atunci, si baietii ma invidiau. Tata era plecat la razboi, de unde nu s-a mai intors... Imi mai amintesc ca, atunci cand treceau frontul inapoi, un grup de soldati rusi au venit in curtea casei noastre. Aveau o cana de zahar r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Societatea si talentele

CRONOS: Va amintiti iernile copilariei?E. D.: Erau foarte friguroase. Chiar si prin martie, troienele inca erau cat poarta. Mi-am mesterit o sanie cu volan, ceva deosebit pe atunci, si baietii ma invidiau. Tata era plecat la razboi, de unde nu s-a mai intors... Imi mai amintesc ca, atunci cand treceau frontul inapoi, un grup de soldati rusi au venit in curtea casei noastre. Aveau o cana de zahar rosu. Au scos din podul casei samovarul si au vrut sa faca ceai. Mi-au intins cana cu zahar. N-am inteles si am turnat apa peste tot zaharul, lasand soldatii fara ceai. Dar primii soldati care au intrat in satul nostru la inceputul razboiului au fost italieni.

Apoi au venit ostasii romani. Multi ma luau in brate si imi fredonau cantece. Unele din acele cantece le tin minte si acum.
CRONOS: Cu care dintre compozitorii contemporani sustineti relatii de prietenie sau de colaborare?E. D.: N-am si nu am avut prieteni printre compozitori. Nu urasc si nu invidiez pe nimeni, invidia si gelozia sunt in afara existentei mele. Oricum, muzica pe care o scriu eu nu o va putea scrie altul. De ce sa-mi fie frica? Dar nici eu nu voi plagia. La nevoie, ma adresez sertarului meu interior, ramas de la mama. Exista multi profesionisti mediocri care se coopereaza, precum faceau militienii sovietici - mergeau la serviciu cate trei.

De ce? Unul stia sa conduca motocicleta, altul - sa scrie, iar al treilea - sa citeasca. ...Eu am facut studii serioase la vremea mea.
CRONOS: La ce lucrati in prezent?
E. D.: Ca un fir rosu prin creatia mea trece muzica de film. Lucrez la doua proiecte - un serial si un lungmetraj. Pe ultimul il consider foarte interesant, fiindca pe teme istorice nu am mai scris muzica de mult. Reprezinta o perioada cruciala din istoria Rusiei - anii 1916-1925. Imprimarea muzicii se va face cu o orchestra simfonica, nu cu aparatura electronica. Foarte incet, dar continui sa adun muzica pentru opera "Dialogurile dragostei". Doresc sa o implinesc spre vara viitoare.

CRONOS: Ati incercat sa va promovati creatia peste Prut? In general, colaborati cu compozitori din Romania?
E. D.: Am sustinut un concert cameral in Bucuresti, la Sala Radio. Am cantat la Iasi. Si gata! Am mai avut o intelegere cu conducerea Ateneului Roman pentru un concert in luna martie, dar si cu Uniunea Compozitorilor, pentru un concert de muzica camerala. Pacat ca au ramas numai in faza de proiect... Apropo, de ce sa colaborez cu compozitorii? Interesul meu e sa colaborez cu interpretii. Am contacte de creatie cu unii - Anastasia Lazariuc, Mihai Constantinescu, Loredana Groza... Daca vor fi programate niste concerte, sigur ca voi apela la interpretii romani. Stiu chiar la care anume.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.