Societatea comerciala ca persoana juridica

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Liceu

Firma este numele sau ,dupa caz,denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza .Firma trebuie precizata in mod obligatoriu in contractul de societate. In cazul comerciantului individual(persoana fizica),firma se compune din numele comerciantului,scris in intregime,adica numele de familie si prenumele,sau din nume si initiala prenumelui.Firma comerciantului persoana fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Societatea comerciala ca persoana juridica

Firma este numele sau ,dupa caz,denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza .Firma trebuie precizata in mod obligatoriu in contractul de societate. In cazul comerciantului individual(persoana fizica),firma se compune din numele comerciantului,scris in intregime,adica numele de familie si prenumele,sau din nume si initiala prenumelui.Firma comerciantului persoana fizica coincide ,in principiu,cu numele civil al comerciantului.Nu este permisa adaugarea altor elemente ce ar putea induce in eroare asupra situatiei comerciantului.

In cazul societatilor comerciale firma are un continut diferit de cel al comerciantului persoana fizica.
Firma unei societati in nume colectiv este compusa din numele a cel putin unuia dintre asociati cu mentiunea "societate in nume colectiv",scris in intregime.
Firma unei societati in comandita simpla se compune din numele a cel putin unuia dintre asociati comanditati cu mentiunea "Societate in Comandita",scris in intregime.

Firma unei societati pe actiuni sau in comandita pe actiuni se compune dintr o denumire proprie,de natura a o deosebi de firma altei societati si va fi insotita de mentiunea scrisa in intregime "Societate pe actiuni" sau "S.A.". Firma unei societati cu raspundere limitata se compune dintr o denumire care sa arate obiectul de activitate ,insotita de mentiune scrisa in intregime "Societate cu Raspundere Limitata" sau "S.R.L.". Firma trebuie sa se caracterizeze printr o noutate ,in sensul ca orice firma noua trebuie sa se deosebeasca de cele existente.

Daca o firma este asemanatoare cu o alta firma inmatriculata trebuie sa se adauge o mentiune care sa o diferentieze de aceasta.Oficiul Registrului Comertului are obligatia de a respinge inscrierea unei firme care poate produce confuzii cu alte firme inregistrate.
Prin inregistrarea firmei comerciantul dobandeste un drept exclusiv asupra ei.Firma poate fi instrainata dar numai odata cu fondul de comert. Uzurparea intentionata a unei firme folosite legitim de alt comerciant constituie obiectul infractiunii de concurenta neloiala sanctionata de art 5 al L 11/1991.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.