Societatea comerciala - componenta de baza a economiei nationale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Certificarea de forta majora si imprejurarile assimilate se va face in Romania de Camera de Comert si Industrie, la solicitarea partilor care invoca.Forta majora si situatiile asimilate se vor notifica de catre partea care le invoca in termen de treizeci de zile de la declansarea lor. In acelasi timp se notifica si incetarea obligatiilor din contract, care datorita acestor impedimente nu pot fi on[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Societatea comerciala - componenta de baza a economiei nationale

Certificarea de forta majora si imprejurarile assimilate se va face in Romania de Camera de Comert si Industrie, la solicitarea partilor care invoca.Forta majora si situatiile asimilate se vor notifica de catre partea care le invoca in termen de treizeci de zile de la declansarea lor. In acelasi timp se notifica si incetarea obligatiilor din contract, care datorita acestor impedimente nu pot fi onorate, totoal sau partial.

Societatea va asigura bunurile sale contra riscurilor generale (incendiu, inundatie, furturi etc.). Asigurarea va fi facuta pentru valoarea de inlocuire a bunurilor respective, la societatiile de asigurare. Plata primelor de asigurare se va face de catre societatea comerciala "TRANS MIAMI " S.R.L. , conform legilor in vigoare.
Litigiile de orice fel sunt de competenta instantelor de drept civil. Daca partile sunt de accord,ele pot fi solutionate si prin arbitraj, intrand in competenta Comisiei de arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Orice modificari aduse contractului de societate si statutului societatii vor fi efectuate in conditiile si cu respectarea prevederilor legale.vor actiona cu buna credinta.
Redactat in limba romana, astazi 08.06.2005 in exemplare de valoare egala.Bilantul contabil si contul de profit si pierderi se vor intocmi in conditiile prevazute de lege.
Administratorii trebuie sa prezinte cenzorilor, cu cel putin o luna inaintea de ziua stabilita pentru sedinta adunarile generale, bilantul exercitiului precedent, cu contul de profit si pierderi, insotit de raportul lor se de documentele justificative.

Bilantul contabil va ramane depus in copie, impreuna cu raportul administratorilor si cenzorilor, la sediul socetatii si la cel al sucursalelor si al filialelor, in cele 15 zile care preced intrunirea adunarii generale, pentru a fi cercetate de actionari.
Bilantul contabil si contul de profit si pierderi vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Contractele de munca ce se vor incheia cu salariatii societatii vor fi semnate de catre asociatii comanditati imputerniciti sa reprezinte societateain relatiile cu tertii.
Scolarizarea, salrizarea, calcularea si varsarea impozitului pe salarii, a C.A.S.-ului, a ajutorului de somaj,precum si a altor drepturi de personal vor fi stabilite si platite de societatea comerciala in conditiile stabilite de lege.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.