Soarele in cadrul vietii omului pe Pamant

3x puncte

categorie: Astronomie

nota: 8.39

nivel: Facultate

Au fost si inca sunt probleme asociate cu progresul solar, unele reale altele scornite. Una dintre acestea ar fi ca soarele nu straluceste intotdeauna nici macar in California, insa sunt destule solutii pentru a remedia problema aceasta – aceasta face parte din problemele serioase; una dintre cele inventate de unii sceptici, ar fi de exemplu prabusirea instalatiilor, aceasta determinand un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Soarele in cadrul vietii omului pe Pamant

Au fost si inca sunt probleme asociate cu progresul solar, unele reale altele scornite. Una dintre acestea ar fi ca soarele nu straluceste intotdeauna nici macar in California, insa sunt destule solutii pentru a remedia problema aceasta – aceasta face parte din problemele serioase; una dintre cele inventate de unii sceptici, ar fi de exemplu prabusirea instalatiilor, aceasta determinand un pericol chiar mai mare decat fuziunea nucleara; insa ideea de periculozitate nu poate fi contrazisa in totalitate.

Toate acestea au fost mai intai amintite intr-o lucrare publicate la inceputul anului 1983 numita “Cea mai lunga oda a Soarelui”, in prima dintre cele trei volume- manuscrise, din care numai putine parti pot fi incluse aici.

Unele aspecte ale energiei solare constituie o problema pentru unii si chiar o oportunitate pentru altii. Pentru simplul fapt ca soarele straluceste deasupra fiecarui acoperis, acesta poate fi un exemplu de avantaj pentru oamenii de rand si pentru folosirea enrgiei solare la nivel individual nu numai in marile companii dotate cu echipamente speciale de captre si prelucrare a razelor solare, echipamente ce ar fi etalate pe suprafete mari de teren. Avantejele sunt multiple: un profit crescut considerabil, o stare de sanatate mai buna a oamenilor determinata de lipsa poluarii, sau daca nu, macar de diminuarea ei.

Folsorea acestei energii se poate incepe prin atingerea unor scopuri simple, apoi la trecerea la obiectiva mai avansate. Productia ieftina a lentilelor de concentrare, si folosirea lor sub acoperisuri de sticla constituie miezul primelor incercari. Exista pasaje din diferite lucrari publicate in anii 1977-1980, care descriu avantajele principale ale folosirii lentilelor sub paravane de sticla, sau a lentilelor cu forma de diamant.

Exista totusi si anticipari fictive care au o samanta de adevar in valorifiacera energiilor de acest tip, ele fiind considerate ce lucrari vizionare si chiar ca sursa de inspiratie. Ca exemplu din “Cea mai lunga oda adusa soarelui”, un raspuns dat de “The Delphic Oracle” la intrebarea pusa in legatura cu sursele de energie a fost urmatorul:

- petrolul si benzina vor mai dura cateva zeci de ani;
- carbunele se va epuiza peste ceva vreme;
- insa energia solara este pentru totdeauna.

De aceea este foarte important ca omenirea sa se indrepte intr-o noua directie, cea buna, cel putin din punctul de vedere actual care ar contribui la prelungirea vietii pamantului, si asa “aflat deja in coma”. Un pas important ar fi directionarea atentiei catre aceste surse de energie disponibile dintotdeauna, si poate chiar ignorate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.