Sloganurile comerciale

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.86

nivel: Facultate

In SUA s-a pus aceasta problema pentru prima data si s-a stabilit prin case law (jurisprudenta) ca degenerarea in acest fel a unei marci atrage pierderea dreptului exclusiv de exploatare a acelei marci. In Romania sunt aplicabile prevederile art. 45, alin. (1), lit. b) din L 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice: "Orice persoana interesata poate solicita Tribunalului Municipiului Bucur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sloganurile comerciale

In SUA s-a pus aceasta problema pentru prima data si s-a stabilit prin case law (jurisprudenta) ca degenerarea in acest fel a unei marci atrage pierderea dreptului exclusiv de exploatare a acelei marci. In Romania sunt aplicabile prevederile art. 45, alin. (1), lit. b) din L 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice: "Orice persoana interesata poate solicita Tribunalului Municipiului Bucuresti, oricand in cursul duratei de protectie a marcii, decaderea titularului din drepturile conferite de marca, daca:

b) dupa data inregistrarii, marca a devenit, ca urmare a actiunii sau inactiunii titularului, uzuala in comertul cu un produs sau un serviciu pentru care a fost inregistrata".
Asadar, am urmat si noi solutia din SUA.
Spre a se evita aceasta consecinta negativa a degenerarii unei marci, comerciantii folosesc mai multe metode:
1) aplicarea alaturi de marca a unui semn care atesta faptul ca marca este protejata. Acest semn este uneori R intr-un cerc (de la registred, marca inregistrata) sau TM intr-un cerc (trade mark - marca de comert) pentru a atrage atentia astfel ca acel cuvant constituie obiectul unei exclusivitati.

2) folosirea marcii care tinde sa se identifice cu produsul sau serviciul insusi ca atribut substantival si nu drept complement. De exemplu, "Cumparati pantofi de sport Adidas!" si nu "Cumparati Adidas!".
3) aplicarea marcii care tinde sa se identifice cu produsul ori serviciul si pe alte produse sau servicii ale aceleiasi firme.
4) aducerea la cunostinta publicului prin mass-media a faptului ca denumirea care tinde sa se identifice cu produsul este, de fapt, o marca. De exemplu, compania firmei Xerox - tragerea unui copiator cu o sfoara spunandu-se: "Numai asa poti sa tragi la Xerox"; cazul aspirinei, etc. .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.