Slefuirea si lustruirea sticlei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.41

nivel: Facultate

Lustruirea.
În procesul lustruirii se netezesc suprafețele microneregulate după șlefuirea sticlei și i se dă transparență și strălucire. În timpul lustruirii la suprafața sticlei sub acțiunea umezelei se formează o peliculă din gel. La micșorarea lustruitorului pelicula se rupe, acoperind suprafața proaspătă a sticlei, care din nou se formează peliculă.

Procesul se prelungeș[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Slefuirea si lustruirea sticlei

Lustruirea.
În procesul lustruirii se netezesc suprafețele microneregulate după șlefuirea sticlei și i se dă transparență și strălucire. În timpul lustruirii la suprafața sticlei sub acțiunea umezelei se formează o peliculă din gel. La micșorarea lustruitorului pelicula se rupe, acoperind suprafața proaspătă a sticlei, care din nou se formează peliculă.

Procesul se prelungește pînă cînd sticla va deveni incoloră. În calitatea materialelor lustruite se folosește crocus (detergent roșu). Materialele pentru lustruire se compară după posibilitatea lor de lustruire. De la materialul de șustruire se așteaptă următoarele rezultate: - trebuie să aibă o formă plastică, să fie tare, și atunci ele se vor ține bine de suprafața lustruitorului. Cel mai vestit material pentru lustruire este crocus.

Crocus se primește în formă de conglomeront cu mărimea de la 5 pînă la 28 mk, care în timpul lustruirii ajunge pînă la 1-3 mk. În timpul de față se lucrează foarte mult asupra materialelor noi care se pot folosi pentru lustruire.
Procesul de lustruire durează și trebuie făcut la temperatura – pînă la 60-70 grade C.

Utilajul pentru șlefuirea și lustruire.
O bună parte a sticlei șlefuite se prelucrează la conveire. În timpul de față lucrează 3 conveire de șlefuire și lustruire a sticlei cel mai bun din ele este conveierul ȘC – 1000. Înafară de aceasta sticla se lustruiește și se șlefuiește la conveierul cu o structură anumită pentru el. Deoarece aceste conveiere sînt puțin economisitoare, la ele se prelucrează anumite tipuri de sticlă, care nu pot fi prelucrate la masa conveierului.

Mașina individuale
Există mașini individuale de 2 tipuri:
1.tip; „Strung cu mișcare reversibilă a sticlei. Mai rar se folosește mașinile 4ȘC și 4PC. Aceste mașini au aceiași construcție dar diferite intrumente pentru lucru. Mașinile 4ȘC și 4PC au proprietatea de a prelucra sticla de mărimea 2000 x 700 mm. Un neajuns al acestor mașini este în acea că ea nu prelucrează sticla în aceiași măsură pe toată suprafața, sticla se prelucrează mai mult la centru, iar la pereferii mai puțin. De aceea sticla se mai prelucrează pe margini încă o dată. La lustruirea sticlei de pe margine se taie 0,2 – 1 mm de sticlă.;

2.tip se numește „Mașini rotative”. Aceste mașini se prezintă ca niște mese rotunde, încovoiete pe care se prind sticla prelucrată. Deasupra pe ramă sînt prinse lustruitoarele. Mașinile se deosebesc una de alta prin numărul de cercuri cu diametrul unei mese, însă de obicei ele lucrează în aceiași măsură. La mașinile mari rotitoare se prelucrează sticla de dimensiuni mari (stcla pentru vitrini, oglinzi).

Conveire pentru șlefuire și lustruire
În timpul de față se practică mai mult șlefuirea cu ajutorul conveierului, deoarece el este mai calitativ. Acest proces este socotit mai stabil și mai efectiv. Conveierile pentru șlefuire și lustruire sînt foarte calitative de aceea sticla prelucrată cu ajutorul conveierului e sticla prelucrată calitativ.

Lucrul conveierului: cel mai bun conveier este conveierul ȘC – 1000. La acest conveier se prelucrează sticla deodată pe ambele părți cu dimensiunea 3x4,5 m.
Lungimea întreagă a conveierului 220m, lățimea 19m și înălțimea 3,5m. Totodată la acest conveier se află 92 mese. Timpul de mișcare a conveierului se poate schimba în limitele de la 1 pînă la 2,5 m.Powered by http://www.referat.ro/
cel mai tare site cu referateDOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.