Situatiile tentante

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Repet, frica e cea care ne face sa fumam o viata intreaga, iar frica aceasta are doua faze distincte. Cum voi supravietui fara tigara?
E vorba de senzatia de panica de care sunt incercati fumatorii cand, seara tarziu, vad ca vor ramane fara tigari. Frica nu e produsa de chinurile abstinentei, e frica psihologica a adictiei - ideea ca nu poti supravietui fara tigari, ori, in acest moment, do[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Situatiile tentante

Repet, frica e cea care ne face sa fumam o viata intreaga, iar frica aceasta are doua faze distincte. Cum voi supravietui fara tigara?
E vorba de senzatia de panica de care sunt incercati fumatorii cand, seara tarziu, vad ca vor ramane fara tigari. Frica nu e produsa de chinurile abstinentei, e frica psihologica a adictiei - ideea ca nu poti supravietui fara tigari, ori, in acest moment, dorinta de a fuma isi atinge nivelul minim.

E frica de necunoscut, genul de frica pe care-l ai cand inveti sa sari in apa. Trambulina e la un metru deasupra apei, dar pare sa fie la sase metri. Apa are o adancime de sase metri, dar pare sa fie adanca de un metru. Esti convins ca o sa-ti faci capul tandari. A-ti lua avant este partea cea mai grea. Daca ai curajul sa-ti iei avant, restul e usor.
Iata de ce multi fumatori, altminteri cu o vointa puternica, fie n-au incercat niciodata sa se lase de fumat, fie n-au supravietuit decat cateva ceasuri fara tigara.

Adevarul este ca exista oameni care fumeaza cam 20 de tigari pe zi si care, cand se hotarasc sa se lase, fumeaza ultima tigara mai repede decat daca nu s-ar lasa. Decizia luata ii umple de panica, iar panica e stresanta. E una dintre situatiile in care creierul ordona : AŠ Aprinde o tigara >>, dar nu poti indeplini ordinul. Simti privatiunea - alt stres. Ordinul se repeta : se produce un scurtcircuit si aprinzi tigara.
Linisteste-te. Panica e doar psihologica. E teama ca esti dependent. Dar adevarul cel minunat este ca nu esti, chiar daca ai inca adictie la nicotina. Nu te lasa cuprins de panica. Ai incredere si ia-ti avant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.