Situatiile financiare

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din exemplul prezentat reiese ca fiecare situatie financiara reda o parte din imaginea generala, ajutand la perceperea corecta a efectului diferitelor tranzactii asupra pozitiei financiare, profitului si trezoreriei.Dupa cum rezulta din exemplul prezentat, situatiile financiare se bazeaza pe evenimente si tranzactii trecute, ceea ce permite utilizatorilor sa identifice tendintele pentru viitor, in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Situatiile financiare

Din exemplul prezentat reiese ca fiecare situatie financiara reda o parte din imaginea generala, ajutand la perceperea corecta a efectului diferitelor tranzactii asupra pozitiei financiare, profitului si trezoreriei.Dupa cum rezulta din exemplul prezentat, situatiile financiare se bazeaza pe evenimente si tranzactii trecute, ceea ce permite utilizatorilor sa identifice tendintele pentru viitor, in functie de performantele trecute. In plus, managerii intocmesc proiecte de situatii financiare pentru viitor, bazate pe obiectivele stabilite pentru perioada urmatoare.

Aceste proiecte sau previziuni trebuie cunoscute de catre utilizatori, care vor aprecia transparenta si credibilitatea informatiei unei firme.
Prezentarea bilantului in format lista accentueaza lichiditatea intreprinderii prin subtotalul active circulante nete si pune in evidenta capitalul propriu al societatii.
Elementele bilantului
Elementele bilantului sunt activele, capitalul propriu si datoriile. Reglementarile introduse prin Programul de Dezvoltare a Contabilitatii din Romania le definesc astfel:

Un activ reprezinta o resursa controlata de intreprindere ca rezultat al unor evenimente trecute si de la care se asteapta sa genereze beneficii economice viitoare pentru intreprindere. Beneficiile economice se refera la capacitatea activelor de a se transforma in numerar sau in echivalente ale numerarului (de exemplu, prin vanzare) sau de a reduce iesirile de numerar (de exemplu o noua tehnologie de productie care micsoreaza costurile).

O datorie reprezinta o obligatie actuala a intreprinderii, ce decurge din evenimente trecute si prin decontarea careia se asteapta sa rezulte o iesire de resurse, care incorporeaza beneficii economice. Iesirea beneficiilor economice pentru decontarea unei datorii presupune plata in numerar, transferul altor active, prestarea de servicii sau inlocuirea respectivei datorii cu o alta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.