Situatii financiare anuale ale intreprinderilor

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Structurarea si agregarea informatiilor de aceasta natura are loc in situatiile financiare anuale ale entitatilor.
Situatiile financiare anuale ale entitatilor sunt documente oficiale care trebuie sa prezinte o imagine fidela a pozitiei financiare, performantelor si modificarilor pozitiei financiare. Prin aceste situatii se prezinta intr-o structura formalizata informatii de natura financi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Situatii financiare anuale ale intreprinderilor

Structurarea si agregarea informatiilor de aceasta natura are loc in situatiile financiare anuale ale entitatilor.
Situatiile financiare anuale ale entitatilor sunt documente oficiale care trebuie sa prezinte o imagine fidela a pozitiei financiare, performantelor si modificarilor pozitiei financiare. Prin aceste situatii se prezinta intr-o structura formalizata informatii de natura financiar-contabila necesare utilizatorilor.

Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale se face la sfarsitul fiecarui an, deoarece in Romania, in prezent, exercitiul financiar este anul calendaristic. Redactarea situatiilor financiare anuale este obligatorie si in cazul fuziunii, diviziunii sau incetarii activitatii, evenimente care pot surveni oricand in cursul exercitiului, motiv pentru caredenumirea de situatii financiare anuale in acest caz este improprie.

Utilizatorii situatiilor financiare urmaresc cu prioritate capacitatea entitatii de a genera numerar sau echivalente de numerar, inclusiv, continuitatea activitatii acesteia. De parametrii mentionati depinde capacitatea firmei de a-si plati angajatii si furnizorii, de a rambursa la scadenta creditele si dobanzile aferente, de a remunera proprietarii investitiei. O evaluare corecta a acestor aspecte solicita informatii multiple asupra pozitiei financiare, performantei obtinute si a modificarilor intervenite in pozitia financiara.

Inteligibilitatea presupune ca informatiile trebuie sa fie usor de inteles de un utilizator care dispune de cunostinte suficiente privind desfasurarea afacerilor si de notiuni de contabilitate. Exista informatii complexe si relevante in situatiile financiare pe care nu toata lumea le intelege. A sustine ca orice informatie contabila cu caracter complex poate fi inteleasa oricand si de oricine inseamna a nega necesitatea calificarii si perfectionarii resurselor umane in acest domeniu.

Relevanta exprima insusirea informatiei de a influenta esential procesul de elaborare a deciziilor. Astfel va putea fi estimata capacitatea entitatii de a profita de oportunitati si de a reactiona rapid la situatii nefavorabile, in sens de adaptare. De asemenea, relevanta informatiei permite previzionarea rezonabila a pozitiei financiare si performantei viitoare a firmei. Informatia relevanta este acea informatie care ajuta utilizatorii sa evalueze corect evenimente trecute, prezente sau viitoare, confirmand sau corectand evaluarile lor viitoare. In acest context opereaza conceptul numit
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.