Situatia socio-economica a orasului in anul 1918

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.77

nivel: Liceu

Rusii inainteaza din doua directii: dinspre nord-vest de la Filesti, inainteaza Reg. 34; dinspre vest, de la Sendreni, inainteaza grosul Diviziei a-9-a. Patrule puternice rusesti se strecoara pe la sud de Baltita, surprind avamposturile romane de pe Tiglina si captureaza un ofiter si 14 soldati. Comandantul orasului cere ajutoare de la brigada dar tot ce i se poate trimite e o companie de mitralie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Situatia socio-economica a orasului in anul 1918

Rusii inainteaza din doua directii: dinspre nord-vest de la Filesti, inainteaza Reg. 34; dinspre vest, de la Sendreni, inainteaza grosul Diviziei a-9-a. Patrule puternice rusesti se strecoara pe la sud de Baltita, surprind avamposturile romane de pe Tiglina si captureaza un ofiter si 14 soldati. Comandantul orasului cere ajutoare de la brigada dar tot ce i se poate trimite e o companie de mitraliere si o jumatate de companie infanterie de 70 de oameni.

Cu ei se intareste atat detasmentul dinspre Filesti, care opreste inaintarea rusilor de la Filesti spre Galati, cat si trupa de garda din oras, care inpiedica rusii sa se ridice si sa inarmeze cele 23 de mitraliere din depozitul Diviziei a-10-a din strada Daciana, cu care vroiau sa atace pe la spate trupele romane de la Tiglina [5].
Rusii nu pot fi opriti de Brigada a-7-a la Sendreni si ajung la Movileni, unde asaza 9 baterii cu 63 de tunuri spre Galati.

O delegatie de soldati din Divizia a-9-a se prezinta in oras si cer sa li se permita trecerea prin oras la Reni amenintand ca daca cererile nu le vor fi satisfacute pana la ora 3 dupa-amiaza vor bombarda orasul si vor forta trecerea. Comandantul roman refuza sa le acepte conditiile avand ordin sa le opreasca trecerea. Astfel la ora 3 artileria rusa incepe bombardarea orasului; cele noua baterii de la Movileni trag asupra Galatilor si a pozitiilor romane timp de patru ore.

Pagubele provocate sunt neinsemnate. Bateriile marinei noastre riposteaza, tragand atat asupra bateriilor ruse cat si asupra rezervelor de infanterie. Bombardamentele au tinut pana la orele 7 seara. In timpul noptii au avut loc violente incaierari de patrule de infanterie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.