Sistemul unitar de bugete

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.88

nivel: Facultate

Proiectul de buget confera Parlamentului si Guvernului posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu asupra raportului dintre valoarea bunurilor materiale si nemateriale create in economia financiara publica si valoarea eforturilor facute pentru realizarea lor. In mod similar, autoritatile publice locale identifica acest raport si modul in care se realizeaza echilibrul dintre nevoi si resurse la n[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul unitar de bugete

Proiectul de buget confera Parlamentului si Guvernului posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu asupra raportului dintre valoarea bunurilor materiale si nemateriale create in economia financiara publica si valoarea eforturilor facute pentru realizarea lor. In mod similar, autoritatile publice locale identifica acest raport si modul in care se realizeaza echilibrul dintre nevoi si resurse la nivel mezoeconomic.Bugetul public este instrumentul de programare, de executare si de control asupra rezultatelor executiei resurselor banesti ale societatii si a modului de repartizare si utilizare a acestora prin cheltuieli publice.

In sens larg, bugetul public reprezinta ansamblul documentelor din sectorul public, care impreuna formeaza sistemul de bugete. Acesta este un sistem unitar de bugete format din:
Bugetul de stat = Este documentul elaborat si administrat de Guvern, adoptat de Parlament prin lege, cuprinzand veniturile si cheltuielile aprobate prin legea bugetara anuala. Aceasta autorizeaza fluxurile financiare publice de formare a veniturilor si de repartizare a acestora pe destinatii si pe ordonatori principali de credite, in conformitate cu obiectivele de dezvoltare economico-sociala a tarii si ale politicii financiare specifice anului pentru care este aprobat bugetul.

Bugetul asigurarilor sociale de stat = Este documentul ce se intocmeste distinct de bugetul de stat si se aproba de Parlament prin lege separata, fiind administrat si gestionat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. Acesta autorizeaza fluxurile financiare publice de formare a veniturilor , pe baza contributiilor si a altor varsaminte prelevate de la persoane juridice si fizice, si de repartizare a acestora pe destinatii.Bugetele locale = Sunt bugetele de venituri si cheltuieli ale unitatilor administrativ, teritoriale elaborate autonom, fapt ce stimuleaza initiativa locala in realizarea veniturilor si satisfacerea cerintelor locale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.