Sistemul nervos

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Puncte reflexogene. Totalitatea punctelor reflexe ale creierului se gasesc pe degetele mari ale picioarelor. Pe degetul mare de la piciorul drept se gaseste zona reflexogena a emisferei cerebrale stangi, iar pe degetul mare de la piciorul stang se gaseste zona reflexa a partii drepte a capului. Punctele reflexe ale lobilor temporali sunt situate pe partea interna a degetelor mari, inspre degetul a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul nervos

Puncte reflexogene. Totalitatea punctelor reflexe ale creierului se gasesc pe degetele mari ale picioarelor. Pe degetul mare de la piciorul drept se gaseste zona reflexogena a emisferei cerebrale stangi, iar pe degetul mare de la piciorul stang se gaseste zona reflexa a partii drepte a capului. Punctele reflexe ale lobilor temporali sunt situate pe partea interna a degetelor mari, inspre degetul al doilea, de asemenea, cu proiectiile incrucisate, unde coordonam tampla sau nervul trigemen.Punctul reflex al cefei se afl la partea inferioara a degetelro de la picioare, coordonat la baza degetului mare, spre interiorul acestuia.

Creierul mic
Stari patologice. Dereglarile functionale ale creierului sunt multiple dar, indiferent de natura lor, se pot lucra. Una dintre cele mai grave tulburari functionale este comotia cerebrala. Pentru ameliorarea rezultatelor sale dezastruoase, se va executa un masaj reflexogen riguros al degetelor mari de la picioare, la inceput usor, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani si apoi mai intens, pana la aparitia simptomelor de vindecare.

Migrena si alte dureri de cap apar mai ales, datorita unor tulburari in functiunile lobilor temporali ai creierului. Vor fi masate punctele reflexe din interioarele degetelor mari, in punctele de unire a celor doua falange, la punctul reflex corespunzator tamplei. De asemenea, vom masa punctele reflexe ale hipofizei, cerebelului, rinichilor, coloanei vertebrale, intestinului subtire si gros, ficatului, vezicii biliare. Se vor masa totodatape corp si direct ceafa si muschii trapezi, pentru corectarea circulatiei sanguine cerebrale.Este, de asemenea, recomandata purtarea de incaltaminte lejera, elastica si naturala, pentru protectia degetelor de la picioare si a punctelor lor reflexogene.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.