Sistemul muscular

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Liceu

Muschii membrelor inferioare. In jurul articulatiei coxo-femurale se gasesc cite 3 muschi fesieri de fiecare parte. Acestia, in afara de rolul de a imprima anumite miscari membrelor inferioare, joaca rol important in mentinerea pozitiei verticale a corpului. Pentru aceasta ei se insera cu capetele superioare pe oaseie bazinului si cu cele inferioare pe femur.Coapsa poseda pe fata anterioara, s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul muscular

Muschii membrelor inferioare. In jurul articulatiei coxo-femurale se gasesc cite 3 muschi fesieri de fiecare parte. Acestia, in afara de rolul de a imprima anumite miscari membrelor inferioare, joaca rol important in mentinerea pozitiei verticale a corpului. Pentru aceasta ei se insera cu capetele superioare pe oaseie bazinului si cu cele inferioare pe femur.Coapsa poseda pe fata anterioara, situat in diagonala, muschiul croitor care este flexorul coapsei. Sub acesta se afla un muschi puternic numit musAZchiul cvadriceps femurala care este cel mai puternic extensor al gambei pe coapsa. Mai profund se gasesc 3 muschi aductori care apropie coapsele intre ele.

Pe fata posterioara a coapsei sint muschii flexori ai gambei pe coapsa, dintre care citam bicepsul femuralGamba are pe fetele anterioara si laterala, contrar celor ce gasim la anteAZbrat, muschii extensori ai degetelor (ei fac si flexia piciorului pe gamba) si muschii pronatori ai piciorului (ridica marginea externa si coboara pe cea interna).
Pe fata posterioara se gaseste muschiul triceps sural (format din doi geAZmeni si un solcar) care se prinde cu capatul superior pe femur si tibie, iar cu cel inferior, prin intermediul tendonului lui Achile, pe calcaneu. Este un extensor al piciorului pe gamba cu rol important in statiunea verticala si in mers; tragind de calcii ridica piciorul pe virful degetelor.

Se mai gasesc pe fata posterioara a gambei muschii flexori ai degetelor si supinatori ai piciorului (ridica marginea interna a piciorului si coboara marginea externa).Planta adica fata cu care piciorul se sprijina pe sol, poseda mai multi muschi care sint analogi celor de la palma si care prin contractiile lor flec-teaza sau extind degetele, le apropie sau le departeaza intre ele.Miscarea este o manifestare esentiala a vietii. Muschii somatici sint orgaAZnele din corp care pot realiza deplasarea, prin intermediul unor sisteme de pirghii si articulatii.

Mersul, desfasurarea diferitelor activitati, vorbirea, mimica, sint rezultatul intrarii in activitate a fibrelor musculare, la comanda sistemului nervos central, care la rindul sau este informat, prin intermediul organelor de simt, asupra a tot ce se petrece in mediul exterior. Caile prin care aceste informatii ajung la sistemul nervos central sunt cai senzitive; de la acesta, pe caile motorii, pornesc comenzile care ajung la muschi si-i pun in stare de contractie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.