Sistemul logistic la Kaufland

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.72

nivel: Facultate

Kaufland, una dintre cele mai cunoscute si de succes firme de retail, ce are drept obiect de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, a luat fiinta pentru prima data in Germania in 1984 ( avand in spate un amplu istoric, dupa cum urmeaza sa va prezentam in cele ce urmeaza). Prima filiala in afara a fost deschisa i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul logistic la Kaufland

Kaufland, una dintre cele mai cunoscute si de succes firme de retail, ce are drept obiect de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, a luat fiinta pentru prima data in Germania in 1984 ( avand in spate un amplu istoric, dupa cum urmeaza sa va prezentam in cele ce urmeaza). Prima filiala in afara a fost deschisa in Cehia, in orasul Ostrava.

In prezent are deschise in jur de 1000 de magazine si in Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafata totala de vanzare cuprinsa intre 2500 mp si 12.000 mp si sunt cunoscute sub denumirea de "Kaufland", "KaufMarkt", "Handelshof". Oferta cuprinde de la marci proprii, care contine produse de calitate la preturi convenabile, mici, pana la produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

Un punct forte pentru Kaufland il reprezinta departamentul de produse proaspete. Kaufland garanteaza zilnic clientilor sai calitatea si prospetimea absoluta la preturi de top pentru carne, mezeluri, branzeturi si produse lactate, pana la legume si fructe. Kaufland ofera si produse atractive la preturi convenabile din domeniile menaj, sticlarie, portelan, textile, electrice, papetarie, jucarii, articole de sezon si pentru petrecerea timpului liber, si multe altele.

Romania s-a dovedit a fi una dintre cele mai profitabile piete. Daca in Germania 20% din veniturile populatiei se indreapta spre achizitionarea de bunuri alimentare, in Romania ponderea este de 70%. Studiile recente au aratat ca piata de retail romaneasca este in plina ascensiune (ponderea supermarketurilor si a hipermarketurilor a ajuns la aproximativ 70%), ceea ce denota ca romanii sunt mult mai deschisi la tot ceea ce este nou si mai ales international. Potrivit "Ziarului Financiar" , Kaufland Romania a inregistrat vanzari de 778 milioane euro, detine o cifra de afaceri de 4,670,911,828 lei si un profit de 172,115,193 lei. Kaufland se afla pe locul 9 in topul celor mai mari angajatori cu aproximativ 10 000 angajati.

Misiunea firmei Kaufland este aceea de a oferi produse de calitate la preturi cat mai mici, fata de concurenta, iar unul dintre obiectivele acesteia a fost acela de a se extinde cat mai mult pe piata romaneasca. Inca de la bun inceput aria de interes a firmei a fost zona urbana, mai ales acele zone unde ceilalti investitori au avut succes.

Kaufland a avut insa o idee foarte buna: inainte de a deschide primul magazin in Romania, a decis sa construiasca un centru de logistica la Ploiesti. Acesta asigura aprovizionarea la timp a magazinelor, cu o cantitate de marfa excta, de calitate.

Acest depozit gestioneaza stocurile de marfa de la toti furnizorii, centralizeaza si coordoneaza intreaga logistica. Cel mai mare avantaj insa, este cel al pretului, deoarece se negociaza pentru cantitati mari de marfa, pentru care se obtin discounturi substantiale. De aceea, logistica este elementul cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine Kaufland.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.