Sistemul integrat de birou

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.68

nivel: Facultate

Fara telecomunicatii nu ar fi posibila decat o partiala automatizare a biroului. O retea de telecomunicatii permite computerelor si terminalelor din diferite locuri sa comunice unele cu altele. Aceasta are diverse forme si marimi. Marimea retelei depinde atat de locul unde sunt instalate terminalele interconectate, cat si de numarul de conectari necesar. O retea poate include un cablu coaxial ce c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul integrat de birou

Fara telecomunicatii nu ar fi posibila decat o partiala automatizare a biroului. O retea de telecomunicatii permite computerelor si terminalelor din diferite locuri sa comunice unele cu altele. Aceasta are diverse forme si marimi. Marimea retelei depinde atat de locul unde sunt instalate terminalele interconectate, cat si de numarul de conectari necesar. O retea poate include un cablu coaxial ce conecteaza doua birouri, sau un satelit ce leaga cladirile din diferite orase sau tari. Retelele sunt de diferite tipuri, in functie de datele care sunt transmise prin retea. Acestea pot fi texte, semnalele audio, video care circula cu anumita viteza.

"Raportat la un birou, o retea care poate sa opereze cu diferite tipuri de date este cea mai potrivita. Astfel de retele sunt de dimensiuni mici dar sunt foarte scumpe. De aceea se urmareste la inceput planificarea catorva noduri, adica o retea locala (LAN)" spune Myles E. Walsh in lucrarea Sisteme informationale computerizate.Companiile devin din ce in ce mai dependente de retelele lor electronice pe care le folosesc in activitatile zilnice. Privite candva ca instrumente strict administrative, retelele informative sunt considerate tot mai mult arme strategice, ajutand companiile sa-si protejeze pietele constituite si sa le atace pe cele noi.

Computerele, terminalele, retelele de telecomunicatii formeaza corpul si structura scheletica a unui sistem, atribuindu-i o anumita forma de organizare. Software-ul este cel ce da viata acestui sistem si ii permite sa realizeze functiile de birou.Sistemul integrat, prin intermediul modulelor sale, poate realiza o multitudine de procesari ale informatiei.Primul pas in automatizarea biroului a fost introducerea sistemului de procesare a textului cu logica distribuita. Acest sistem este echipat cu capacitati de telecomunicare si de procesare a datelor.

Intr-un sistem cu logica distribuita software-ul este inmagazinat in computerul principal. Fiecare terminal foloseste acelasi program din computer pentru a-si realiza sarcina.Intr-un sistem cu resurse distribuite, fiecare terminal va avea propria memorie si putere de procesare. In acest fel va retine propria copie a software-ului de procesare. Caracteristicile mai avansate ale acestor sisteme includ interfete cu echipament foto, copiatoare pentru iesiri si echipamente cu OCR (Optical Character Recognition) pentru intrari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.