Sistemul informational al organizatiei

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.71

nivel: Facultate

Date si informatii - definitiiData reprezinta descrierea cifrica sau letrica a unor actiuni, procese, fapte, fenomene, referitoare la organizatie sau la procese din afara sa, care intereseaza managementul acesteia. Prin informatie, din punct de vedere al managementului, desemnam acele date care aduc adresantului un spor de cunoastere privind direct si indirect organizatia respectiva, ce ii furnize[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul informational al organizatiei

Date si informatii - definitiiData reprezinta descrierea cifrica sau letrica a unor actiuni, procese, fapte, fenomene, referitoare la organizatie sau la procese din afara sa, care intereseaza managementul acesteia. Prin informatie, din punct de vedere al managementului, desemnam acele date care aduc adresantului un spor de cunoastere privind direct si indirect organizatia respectiva, ce ii furnizeaza elemente noi, utilizabile in realizarea sarcinilor ce-i revin in cadrul respectivei organizatiei.

Proceduri informationale - definitie In esenta, prin proceduri informationale desemnam ansamblul elementelor prin care se stabilesc modalitati de culegere, inregistrare, transmitere, prelucrare si arhivare a unei categorii de informatii, cu precizarea operatiilor de efectuat si succesiunea lor, a suportilor, formulelor, modelelor si mijloacelor de tratare a informatiilor folosite.

Principalele caracteristici ale procedurilor informationale:
1)Detaliate
2)Sofisticate
3)Formalizate
4)Informatizate
5)Operationale
6)Economice

Mijloace de tratare a informatiilor - definitie
Totalitatea elementelor tehnico-materiale utilizate pentru culegerea, inregistrarea, transmiterea, prelucrarea, interpretarea si stocarea datelor si informatiilor reprezinta mijloacele de tratare a informatiilor, (de la cele mai simple (creion), la cele mai complexe (computer)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.