Sistemul informational

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.87

nivel: Facultate

Sistemul de conducere are rolul de a dispune, indruma, coordona activitatea in vederea realizarii obiectivelor fixate, cu eficienta maxima.Sistemul condus are roul de a executa practic deciziile luate de sistemul de conducere si de a transmite informatii despre activitatile pe care le realizeaza.De la sistemul de conducere, spre sistemul condus vor circula decizii. Acest circuit de decizii si info[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul informational

Sistemul de conducere are rolul de a dispune, indruma, coordona activitatea in vederea realizarii obiectivelor fixate, cu eficienta maxima.Sistemul condus are roul de a executa practic deciziile luate de sistemul de conducere si de a transmite informatii despre activitatile pe care le realizeaza.De la sistemul de conducere, spre sistemul condus vor circula decizii. Acest circuit de decizii si informatii reprezinta un proces permanent ce se realizeaza prin existenta Sistemului Informational.

Sistemul informational este un instrument indispensabil conducerii avand ca parti componente mijloacele si procedeele ce asigura legaturile intre elementele de executie si elementele decizitionale pentru conducere si organizare. El cuprinde fondul de informatii, tehnicile de colectare si stocare, mijloacele si metodele necesare in vederea prelucrarii si transmiterii informatiilor. Sistemul informational este un ansamblu de fluxuri si circuite informationale organizate intr-o conceptie unitara, care asigura interconexiunile dintre sistemul de conducere si sistemul condus.

Sistemul informational primeste intrari, le prelucreaza si furnizeaza iesiri. Intrarile si iesirile unui Sistem Informational sunt date, informatii si decizii. Ansamblul operatiilor la care sunt supuse intrarile pentru a furniza iesirile, se constituie in proceduri. In cazul in care metodele, procedurile, mijloacele utilizate pentru clolectarea, inregistrarea, prelucrarea, stocarea si/sau transmiterea datelor si a informatiilor sunt cu preponderenta automatizate, sistemul informational devine un sistem informatic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.