Sistemul francez de invatamant

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Libertatea invatamantului
In Franta, serviciul public de invatamant privat coexista cu institutii private, subordonate controlului statului si putand beneficia de ajutorul sau in schimbul unui contract incheiat cu statul.Libertatea de organizare si de desfasurare a invatamantului este o manifestare a libertatii de exprimare: ea fiind definita ca si "legea Debre", numarul 59-1557 din 31 de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul francez de invatamant

Libertatea invatamantului
In Franta, serviciul public de invatamant privat coexista cu institutii private, subordonate controlului statului si putand beneficia de ajutorul sau in schimbul unui contract incheiat cu statul.Libertatea de organizare si de desfasurare a invatamantului este o manifestare a libertatii de exprimare: ea fiind definita ca si "legea Debre", numarul 59-1557 din 31 decembrie 1959 referitoare la libertatea de invatamant si rapoartele acestuia cu invatamantul privat.

Cu toate acestea statul este singurul in masura sa elibereze diplome si sa acorde grade universitate: diplomele eliberate de scolile private nu au valoare oficiala decat in cazul an care sunt recunoscute de catre stat.

Gratuitatea
Principiul gratuitatii invatamantului primar, public a fost stabilit inca de la sfarsitul secolului XIX printr-o lege din 16 iunie 1881. Gratuitatea a fost prelungita la invatamantul gimnazial prin legea din 31 mai 1933. Invatamantul din scolile si institutiile publice este gratuit. Manualele scolare sunt gratuite pana la clasa a VIII-a precum si materialele de uz comun. In liveu costurile manualelor intra in grija familiei.

Neutralitatea
Invatamantul public este neutru: neutralitatea filosofica si politica este impusa profesorilor si elevilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.