Sistemul formelor de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.03

nivel: Facultate

1. gimastica de inviorare- exercitiile de gimnastica practicate dimineata reprezinta cele mai utile si simple forme de practicare sistematica a exercitiilor fizice. Ele contribuie la asigurarea unui regim correct de viata, stimuleaza buna functionare a aparatului respirator, circulator, imbunatateste activitatea sistemului nervos, mobilizeaza si pregateste organismul pentru efortul din timpul zile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul formelor de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi

1. gimastica de inviorare- exercitiile de gimnastica practicate dimineata reprezinta cele mai utile si simple forme de practicare sistematica a exercitiilor fizice. Ele contribuie la asigurarea unui regim correct de viata, stimuleaza buna functionare a aparatului respirator, circulator, imbunatateste activitatea sistemului nervos, mobilizeaza si pregateste organismul pentru efortul din timpul zilei.

Unele exercitii pot fi utile si pentru corectarea anumitor atitudini deficiente ale corpului (cifoze, scolioze, lordoze etc.).
2. gimnastica in regimul zilei de scoala- se poate efectua inaintea inceperii primei ore de curs sau la sfarsitul celei de a doua sau a treia ore, in prezenta si sub conducerea celui care urmeaza sa desfasoare ora respectiva. Exercitiile trebuie sa fie simple, usoare, accesibile, sa se adreseze principalelor grupe muscular.

3. recreatia organizata- jocurile din timpul recreatiilor se desfasoara din initiativa elevilor. Initierea in scoli a unor actiuni care urmaresc practicarea exercitiilor fizice este cu atat mai necesara cu cat activitatea anterioara (participarea la lectiile teoretice, in clasa) solicita din partea elevilor o concentrare prelungita, un efort de atentie si mentinerea pozitie statice timp indelungat.

II.a. Activitati sportive de recreere, destindere, compensare
1.competitionale:
-campionatul scolii urmareste atragerea tuturor elevilor la practicarea exercitiilor fizice si a sportului in scopul intaririi sanatatii, dezvoltarii armonioase, formare unor deprinderi motrice pentru munca si viata etc. totodata campionatul scolii contribuie la depistarea elevilor cu aptitudini deosebite pentru sportul de performanta.

-crosul este o intrecere de alergare pe teren variat organizat, de obice, toamna sau primavera. Marcarea traseului se face cu stegulete, fanioane colorate sau alte mijloace usor vizibile. Lungimea traseului se stabileste in functie de varsta concurentilor, sex, de dificultatea traseului si gradul de pregatire al elevilor.

-jocurile sportive- la intrecerile sportive de baschet, fotbal, handball, volei etc., organizate la nivel de scoala, participa indeosebi echipe selectionate pe clase, ani. Acestea vor fi alcatuite din cei mai buni elevi participant ai ramurii respective de sport.

O competitive scolara la jocurile sportive se desfasoara confrm prevederilor cuprinse in regulamentele oficiale ale federatiilor sportive. Aceste prevederi sun in excusivitate valabile atunci cand jocurile se desfasoara pe terenuri de dimensiuni normale. Cand jocurile se desfasoara pe terenuri reduse trebuie intocmit un regulament propriu, care sa cuprinda toate precizarile necesare disputarii normale a jocului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.