Sistemul endocrin

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

1. Hipofiza (glanda pituitara) este glanda cu cea mai mare influenta din organism, comandand activitatea celorlalte glande. Este situata la baza creierului, in saua turceasca, aproximativ la nivelul spatiului intracranian dintre sprancene.

Puncte reflexogene. Are proiectii pe ambele talpi, pe partea posterioara, aproximativ la mijlocul degetelor mari. Punctele reflexe sunt foarte mi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul endocrin

1. Hipofiza (glanda pituitara) este glanda cu cea mai mare influenta din organism, comandand activitatea celorlalte glande. Este situata la baza creierului, in saua turceasca, aproximativ la nivelul spatiului intracranian dintre sprancene.

Puncte reflexogene. Are proiectii pe ambele talpi, pe partea posterioara, aproximativ la mijlocul degetelor mari. Punctele reflexe sunt foarte mici si este indicat sa fie masate cu varful degetelor, cu unghia sau cu un instrument cu varf rotujit.Stari patologice: lipotimia, tulburari ale tensiunii arteriale, obezitate, dureri de cap, tumori, chisturi, fibroame, imbatranire precoce, impotenta sexuala, frigiditate, absenteism, dereglari generale hormonale. Masajul reflexogen al hipofizei este indicat in toate aceste cazuri, conducand si la stimularea celolalte glande din corp. Cu toate acestea se recomanda si masajul punctelor reflexe ale celolalte glande corespondente.

2. Epifiza (glanda pineala) este situata in mijlocul creierului si are mari influente in functionarea zonelor superioare ale creierului, functiunilor intelectuale si spirituale, in viata sexuala si ciclul gonadelor, coordonand si ritmul diurn/nocturn al organismului.Punctul reflex al acestei glande este chiar mai mic decat cel al hipofizei si este situat la cca 1 cm alaturi de punctul reflex al hipofizei, spre partea interioara a halucelor, pe fetele posterioare.

Disfunctii. Se va masa in corelare cu glanda hipofiza, in functiuni inversate sau comune. Daca hipofiza ne readuce, material, in corp, epifiza este cea care ne deschide spre lume si exterior.3. Tiroida este situata la baza gatului, pe laringe. Controleaza metabolismul bazal. Hormonii tiroidieni sunt determinanti in dezvoltarea fizica normala, pentru sanatatea pielii, a parului, a sistemului nervos si regleaza consumul de oxigen din intregul corp.

Punctele reflexogene se gasesc pe ambele talpi, intre primul si al doilea metatarsian.Stari patologice si tratamente. Accelerarea sau scaderea anormala a metabolismului care conduc la slabire sau ingrasare exagerata, excitabilitate nervoasa, transpiratie abundenta sau caderea parului. Gusa este o ulceratie a tesutului tiroidian. Toate acestea beneficiaza foarte bine de tratamentul reflxogen executat cu regularitate si perseverenta.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.