Sistemul economic

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

2. Structuri economice
Sistemul economic include 3 tipuri de structuri economice:structuri constitutive;structuri functionale;structuri institutional juridice
3. Structuri constitutive
Structuri constitutive de productie:reprezinta repartitia economica pe diverse ramuri de activitate;sunt rezultatul diviziunii sociale;ramuri: agricultura, vanat, pescuit, silvicultura;actiuni i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul economic

2. Structuri economice
Sistemul economic include 3 tipuri de structuri economice:structuri constitutive;structuri functionale;structuri institutional juridice
3. Structuri constitutive
Structuri constitutive de productie:reprezinta repartitia economica pe diverse ramuri de activitate;sunt rezultatul diviziunii sociale;ramuri: agricultura, vanat, pescuit, silvicultura;actiuni industriale: industria extractiva, prelucratoare, si industria constructiilor.

Transport si comunicatii: comert, turism, actiuni hoteliere si de alimentatie publica
invatamant
sanatate
cercetarea stiintifica
activitati bancare, financiare si de asigurari
activitati sportive
actiuni culturale
actiuni de agrement
servicii comerciale si necomerciale
dupa statutul juridic
- de persoane (asociatii juridice);
- de capital: societati anonime, capitalul e impartit in mai multe parti (actiuni).

Structuri constitutive de repartitie:reprezinta tipurile de venit din economie;salariile (minim, mediu);rata profitului.
4. Structuri functionale
Def: Reflecta modul de functionare al economiei, respectiv legaturile care se stabilesc intre diversele parti componente.

Dupa obiectul tranzactiilor avem mai multe tipuri de piata:piata bunurilor si serviciilor;piata muncii: se vinde si se cumpara;piata de capital: piata unde se ofera si exista cererea de capital;piata valorilor imobiliare (bursa de valori): actiuni si obligatiuni;piata monetar valutara: se cumpara si se vinde o moneda (ex.: $).

Piata reprezinta ansamblul de operatiuni de vanzare - cumparare:este formata din doua parti: oferta;cerere.Operatiuni de piata:sunt legaturile dintre diversele ramuri ale economiei nationale;reflecta relatia dintre cei care se implica in economie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.