Sistemul de ungere

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Liceu

In motoarele cu ardere interna, in functie de particularitatile constructive si de conditiile de lucru, piesele sint supuse mai multor frecari, si anume :irecari lichide (hidrodinamice), semilichide si la limita.Daca suprafetele in miscare sant separate intre ele, printr-o pelicula de lubrifiant de o anumita grosime bine determinata pentru conditiile respecfive, atunci in interiorul peliculei de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de ungere

In motoarele cu ardere interna, in functie de particularitatile constructive si de conditiile de lucru, piesele sint supuse mai multor frecari, si anume :irecari lichide (hidrodinamice), semilichide si la limita.Daca suprafetele in miscare sant separate intre ele, printr-o pelicula de lubrifiant de o anumita grosime bine determinata pentru conditiile respecfive, atunci in interiorul peliculei de lubrifiant ia nastere o frecare lichida. Lagarele paliere si de biela ale motoarelor sint calculate pentru conditiile de lucru caracterizate prin frecare lichida.

Din aceasta cauza tinand cont de importanta majora a instalatiei de ungere pentru functionarea motoarelor cu ardere interna, mi-am ales aceasta tema pentru proiectul final de absolvire a nivelului 2 de calificare in meseria de mecanic auto Ungerea prin stropire sau barbotaj se caracterizeaza prin faptul ca uleiul aflat in baia de ulei a motorului este antrenat de piesele mobile ale mecanismului biela-manilvela si improscat sub forma de picaturi spre piesele in frecare.
Intensitatea procesului de ungere prin stropire depinde de pozitia automobilului, de vilteza de rolatie a arborelui cotit si de nivelul uleiului in baie.

Ungerea prin presiune se caracterizeaza prin faptul ca uleiul este condos prin conducte in mod fortat de catre o pompa la toate locurile de ungere.In acest fel se asigura debitarea cantitatii de ulei corespunzatoare solicitarilor la care sunt supuse diferitele piese. Presiunea de lucru a unei astfel de instalatii de ungere asigura in acelasi timp spalarea impuritatilor mecanice produse
prin uzarea pieselor in frecare si racirea acestora.

Ungerea prin picurare se produce prin scurgerea sau prelingerea uleiului de pe unele piese ale motorului aflate deasupra punctelor unse in acest mod. In exemplu de ungere prin picurare il constituie tijele impingatoare ale supapelor, tachetii si camele motoarelor la care uleiul iesit din lagarle axului culbutorilor se scurge spre baia de ulei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.