Sistemul de management al securitatii si sanatatii ocupationale

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

O constatare interesanta a raportului mentionat este ca au aparut o serie de deficiente privind comunicarea si indeplinirea unor functiuni de SSO "cu precadere in organizatiile in care participarea angajatilor a fost voluntara, ceea ce a avut tendinta sa conduca la o implicare scazuta din partea personalului".Exista chiar cazuri in care una din conditiile de eligibilitate impuse de beneficiar pent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de management al securitatii si sanatatii ocupationale

O constatare interesanta a raportului mentionat este ca au aparut o serie de deficiente privind comunicarea si indeplinirea unor functiuni de SSO "cu precadere in organizatiile in care participarea angajatilor a fost voluntara, ceea ce a avut tendinta sa conduca la o implicare scazuta din partea personalului".Exista chiar cazuri in care una din conditiile de eligibilitate impuse de beneficiar pentru incheierea unor contracte a fost ca furnizorul sa aiba implementat un sistem de management al SSO, iar tendinta este ca aceasta practica sa se extinda in urmatorii ani.

Ultima editie a Normelor generale de protectie a muncii, editia 2002, a adus o serie de modificari substantiale in ceea ce priveste sarcinile si responsabilitatile angajatorilor si angajatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.Printre aceste modificari se numara si obligativitatea implementarii sistemului de management al SSO de catre toti angajatorii care au in structura compartiment de protectia muncii, deci, in mod implicit, de catre toti angajatorii cu mai mult de 50 de angajati (art.7-10 si 28).

In contextul acestor prevederi ale Normelor generale de protectie a muncii, obligativitatea implementarii unui sistem de management al SSO nu trebuie privita ca o constrangere suplimentara impusa angajatorului, ci ca un nou instrument pus la dispozitia acestuia in vederea atingerii obiectivelor propuse, atat de securitate si sanatate a muncii, cat si de productivitate si de competitivitate pe piata interna si externa. Utilizat in mod corect, acest instrument poate si trebuie sa constituie o investitie profitabila pentru angajator.

Seria de specificatii OHSAS 18000 a fost elaborata de British Standard Institution (BSI), autoritatea britanica in domeniul standardizarii. Seria cuprinde doua specificatii:- OHSAS 18001:1999 - Sisteme de management al securitatii si sanatatii in munca. Specificatie;
- OHSAS 18002:2000 - Sisteme de management al securitatii si sanatatii in munca. Ghid de implementare.Dupa cum se mentioneaza in aceste documente, ele nu constituie standarde ci au numai rolul de ghidare in implementarea sistemelor de management de securitate si sanatate ocupationala (SSO - in munca, SSM).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.