Sistemul de franare

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sistemul de franare este compus din pompa centrala de frana,servofrana si franele cu disc, pentru rotile anterioare, respectiv franele cu tambur, pentru rotile posteroare.In functie de puterea motorui, automobilul poate fi echipat cu frane cu disc si la rotile posterioare .Sistemul hidraulic de franare este compus din doua circuite,care functioneaza in diagonala.Adica un circuit actioneaza franele[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de franare

Sistemul de franare este compus din pompa centrala de frana,servofrana si franele cu disc, pentru rotile anterioare, respectiv franele cu tambur, pentru rotile posteroare.In functie de puterea motorui, automobilul poate fi echipat cu frane cu disc si la rotile posterioare .Sistemul hidraulic de franare este compus din doua circuite,care functioneaza in diagonala.Adica un circuit actioneaza franele fata dreapta/spate stanga si celalalt actioneaza franele fata stanga/spate dreapta. Rezervorul de lichid de frana, care este dispus in compartimentul motorului,deasupra pompei centrale de frana, alimenteaza intregul sistem de franare cu lichid de frana.

Servefrana la modelele cu motoare pe benzina utilizeaza o parte din vacuumul creat de motor in colectorul de aspiratie. La actinarea pedalei de frana,forta de apasare este amplificata,prin intermediul unor supape. Deoarece la modelele cu motoare Diesel nu exista depresiune in colectorul de aspiratie, o pompa de vacuum montata in partea posterioara a chiuloasei creeaza depresiunea necesara functionarii servofranei. Pompa de vacuum este antrenata de catre arborele cu came. Sistemele de frinare ale tractoarelor si automobilelor trebuie sa realizeze:

-Reducerea vitezei de deplasarea autovehicului pina la o valoare dorita inclusiv pina la oprirea lui cu o deceleratie cit mai mare si fara devierea prin mejdioasa de la traiectoria de mers;
-mentinerea constant a vitezei autovehiculului in cazul coboririi unor pante lungi;-mentinerea autovehiculului in stationare (in parcare) pe teren orizontal sau pe panta.

Pentru cea mai mare parte a tractoarelor si automobilelor, cerintele enumerate mai sus pot fi indeplinite de sistemul de frinare. In cazul unor automobile cu mase mari sau destinate in mod special utilizarii in regimuri muntoase, sistemul de frinare poate include si dispositive de incetinire care au rolul de a mentine constanta viteza automobilului la coborirea unor pante lungi fara a se face uz prelungit de frine.
In cazul tractoarelor pe senile, frinele se folosesc si pentru frinarea unei senile in vederea realizarii virajului cu raza mica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.