Sistemul de franare

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Frina de serviciu: denumita in mod usual si frina de picior, constituie sistemul principal de frinare al autovehiculului. La automobile, precum si la unele tractoare pe roti, frina de serviciu actioneaza concomitant la toate rotile. La majoritatea tractoarelor pe roti actuale, frinele de serviciu actioneaza numai asupra rotilor puntii din spate, deoarece sistemul de frinare este montat in transmis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de franare

Frina de serviciu: denumita in mod usual si frina de picior, constituie sistemul principal de frinare al autovehiculului. La automobile, precum si la unele tractoare pe roti, frina de serviciu actioneaza concomitant la toate rotile. La majoritatea tractoarelor pe roti actuale, frinele de serviciu actioneaza numai asupra rotilor puntii din spate, deoarece sistemul de frinare este montat in transmisie si nu la roti ca in cazul automobilelor.

Frina auxiliara constituie un system de frinare suplimentar si se utilizeaza la autovehicule grele cu scopul de a suplini frina de serviciu la coborirea pantelor lungi sau de a actionaimpreuna cu frina de serviciu in domeniul vitezelor mari. In regim de compressor. Alimentarea motorului se intrerupe in acest caz. De obicei frina auxiliara se combina cu sistemul de frinare de serviciu. La apasari usoare ale pedalei de frina intra mai intii in functiune frina auxiliara iar dupa acea frina de serviciu. Deceleratiile realiyate de frinele auxiliare sint cuprinse intre 1-1,5mm/s2.

Frina de siguranta: are rolul de a suplini frina de serviciu in cazul defectarii acesteia motiv pentru care mai poarta denumirea de frina de avarii sau de frina de urgenta.
Frina de stationare: denumita si frina de mina este destinata sa mentina autovehiculul imobilizat pe o panta sau rampa, in absenta conducatorului un timp nelimitat. In mod curent frina de stationare preia si rolul frinei de siguranta.

Dupa modul de transmitere a comenzii de actionare:
Frine cu transmisie mecanica: la care transmisia dintre elemental de comanda si frinele propiu-zise se realizeaza printr-un sistem mechanic format din tiranti leviere cabluri etc. In present transmisiile mecanice se utilizeaza la tractoarele de putere mica si medie pentru acsionarea frinelor de serviciu si la automobile pentru acsionarea frinelor de stationare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.