Sistemul de calitate pentru instante

1x punct

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

Se ofera in continuare o descriere a motivelor implementarii, punctele de plecare, elementele sistemului RechspraaQ, precum si o scurta prezentare a sprijinului oferit instantelor de Consiliul Magistraturii la punerea in aplicare a acestui sistem.

Contextualizare
Exista patru motive in sensul elaborarii unui sistem comun si atotcuprinzator al calitatii:
1. Necesitatile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de calitate pentru instante

Se ofera in continuare o descriere a motivelor implementarii, punctele de plecare, elementele sistemului RechspraaQ, precum si o scurta prezentare a sprijinului oferit instantelor de Consiliul Magistraturii la punerea in aplicare a acestui sistem.

Contextualizare
Exista patru motive in sensul elaborarii unui sistem comun si atotcuprinzator al calitatii:
1. Necesitatile instantelor
In trecut, instantele elaborasera un set constant de initiative pentru a asigura un progres sistematic al calitatii. Totusi, acestor initiative le lipsea coeziunea interna, iar instantele s-au mai confruntat, de asemenea, cu diferite probleme atunci cand au dorit validarea acestor progrese calitative. Ceea ce a insemnat ca nici instantele, nici Consiliul nu detineau un control adecvat al intregului sistem de progrese calitative.

2. Atributiile statutare ale Consiliului
Una dintre atributiile Consiliului Magistraturii este sa imbunatateasca substanta sistemului de justitie si calitatea organizarii executiei.
3. Conditia preliminara pentru sistemul de finantare
Introducerea unui sistem de finantare a justitiei a fost conditionata de punerea in aplicare a unui sistem de calitate integrat, deoarece implementarea sistematica a acestuia putea echilibra natura in mare parte cantitativa a sistemului de finantare.

4. Iesirea la rampa
Pentru a se pastra increderea publicului, e important ca instantele sa relateze lumii exterioare care este calitatea sistemului judiciar.
Punctele de plecare
Sistemul de calitate a fost elaborat pe baza urmatoarelor puncte de plecare:1.Sistemul global de calitate ar trebui sa aiba la baza standardul INK [1] si traiectoria de calitate a INK.
2.Sistemul ar trebui sa continue sa construiasca pe baza fundamentelor existente.

3.Accentul se pune pe generarea sau pe pastrarea dezvoltarii actiunii de progres intern la nivelul instantelor si mai putin pe felul in care se relateaza catre exterior aceasta actiune.
4.Are cea mai mare prioritate imbunatatirea procesului primar.
5.Sistemul nu trebuie sa impuna decat un control usor, iar instantele trebuie sa interpreteze aceasta ca pe un sprijin si un stimulent, si nu ca pe o haina de forta.

Elementele RechtspraaQ
Sistemul calitatii pentru sistemul judiciar consta din urmatoarele opt elemente:Cadrul normativ
Reglementarile privind calitatea (Regulamentele de instanta si de sectie): Scopul acestor reglementari este sa asigure partile interesate ca instanta si diferitele sale sectoare sunt bine organizate in ceea ce priveste toate aspectele semnalate, ca se au in vedere cerintele justificate ale tuturor celor care au un interes direct.

Reglementarile ar trebuie sa fie abordate ca niste liste de verificare. Politica referitoare la toate aceste aspecte trebuie sa fie elaborata punct cu punct, pentru ca sa poata varia in functie de instanta, si chiar in functie de sectie. Reglementarile standard ale instantei, precum si reglementarile standard ale sectiei nu numai ca descriu structura organizationala a instantei; puterea lor mai rezida si in faptul ca formeaza o punte de legatura intre aspectele de management si cele legate de functionarea sistemului de justitie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.