Sistemul de aparare antiracheta

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.72

nivel: Facultate

În condițiile în care programul de apărare antirachetă este proiectat să acopere întreg teritoriul SUA cu ajutorul a cel mult două baze de lansare este necesar ca interceptorul să atingă o viteză foarte mare pentru a putea intra în coliziune cu focoasele in timp util – cca. 15 minute. Propulsoarele pot dezvolta o viteză de până la 7-8 km pe secundă (15700-17900 mile pe oră). Explozibilul va[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de aparare antiracheta

În condițiile în care programul de apărare antirachetă este proiectat să acopere întreg teritoriul SUA cu ajutorul a cel mult două baze de lansare este necesar ca interceptorul să atingă o viteză foarte mare pentru a putea intra în coliziune cu focoasele in timp util – cca. 15 minute. Propulsoarele pot dezvolta o viteză de până la 7-8 km pe secundă (15700-17900 mile pe oră). Explozibilul va utiliza senzori infraroșii de detecție a căldurii și senzori de lumină pentru a localiza și ataca ținta.

După desprinderea de interceptor explozibilul va călători prin spațiu până în momentul detectării țintei, pe o rază de 1000 de km sau chiar mai mare. Utilizând mici rachete de ghidare explozibilul se va autodirecționa în vederea stabilirii cursului optim de coliziune.

Dacă centrul de control și comandă nu a reușit, cu ajutorul datelor furnizate de radarele de înaltă rezoluție să izoleze focoasele de țintele false, explozibilul va efectua operațiunea folosindu-se de proprii senzori, ulterior urmând a intra în coliziune cu ținta la o viteză de 15 km pe secundă (34 mile pe oră) anihilând focoasa și autodistrugându-se. Pentru a mări probabilitatea unei interceptări reușite vor fi lansate unul sau două interceptoare pentru fiecare focoasă detectată.

Dacă timpul permite, centrul de control și comandă așteaptă rezultatele interceptării și dacă este necesar va autoriza o nouă lansare. Dacă strategia „lansează-privește-lansează, ” nu poate fi aplicată din lipsă de timp, centrul poate autoriza o singură lansare de patru sau cinci interceptoare NMD este un program prevăzut a fi implementat în trei etape. Etapa I (Expanded Capability 1) presupune dezvoltarea capacității de apărare împotriva unui număr relativ mic de focoase, cel mult cinci, și va costa 29.5 miliarde $, fiind optimizat în vederea respingerii unui atac din partea Coreei de Nord sau Chinei.

Data inițială de implementare era prevăzută pentru anul 2005, dar ulterior a fost decalată pentru anul 2007 și are în vedere construirea unui număr de 100 de interceptoare în jurul unei baze de lansare și a unui radar de înaltă rezoluție, ambele poziționate în Alaska. De asemenea, sistemul va număra cinci radare de detecție timpurie plasate în Alaska, California, Massachusetts, Greenland și Marea Britanie, patru sateliți de detecție timpurie, precum și un sistem de monitorizare prin satelit a focoaselor.

Deși, în principiu, în această fază de dezvoltare este posibilă și respingerea unui atac din partea Irakului sau Rusiei dinspre coasta de est, capacitatea redusă de depistare a țintelor reale de către radarele de detecție timpurie conferă sistemului o eficiență discutabilă.
Etapa a doua (C 2) va avea în vedere respingerea unui atac mai amplu și este prevăzută a fi finalizată în anul 2010. Ce aduce în plus C 2 este plasarea pe orbită a celui de-al cincilea satelit de detecție timpurie și a încă 23 de sateliți de monitorizare. Tot în arhitectura acestei faze este inclusă și suplimentarea numărului de radare de înaltă rezoluție de la unu la patru, celelalte trei urmând a fi construite unul în SUA, unul în Marea Britanie și altul în Greenland.Costul acestei faze este estimat la 6.1 miliarde $.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.