Sistemul de alimentare cu injector pompa

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 6.57

nivel: Facultate

MAC, deoarece amestecul se formeaza in cilindru, cand se injecteaza combustibilul la sfarsitul cursei de compresiune, se considera cu formarea amestecului in interior.
In cazul MAS cu injectie de benzina poate avea loc formarea amestecului atat in exterior cat si in interior.

Cap II. Common-rail = instalatie de alimentare cu rampă comună de injectie. Toate duzele de injectie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de alimentare cu injector pompa

MAC, deoarece amestecul se formeaza in cilindru, cand se injecteaza combustibilul la sfarsitul cursei de compresiune, se considera cu formarea amestecului in interior.
In cazul MAS cu injectie de benzina poate avea loc formarea amestecului atat in exterior cat si in interior.

Cap II. Common-rail = instalatie de alimentare cu rampă comună de injectie. Toate duzele de injectie sunt alimentate de o singura instalatie aflata sub presiune. Momentul injectiei se declanseaza in mod electronic.

Sistemul common-rail cu producere mare de presiune si grade mari de libertate referitor la preinjectie, injectia principala si postinjectie, ofera un nivel maxim de presiune momentan de 1350 bar. O pompa de inalta presiune furnizeaza presiunea de injectie si lucreaza cu o pompa de prealimentare si o clapeta pe partea de aspiratie. Astfel este furnizat si pulverizat doar putin mai mult combustibil decat cel injectat pentru a reducere necesarul de putere al pompei si incalzirea combustibilului. Randurile de cilindri sunt alimentate de cate o conducta comuna (common-rail).

Peste conducte toate duzele de injectie sunt legate in acelasi timp cu o conducta comuna. Injectia este controlata cu ventile magnetice. Avantajul sistemului common-rail este presiunea mare obtinuta deja de la turatii mici si sarcina partiala, un inceput flexibil al injectiei cu preinjectie si injectie principala si preluarea uniforma a necesarului pompei.

Avantajele sistemului de injectie common-rail sunt presiunea mare de pana la 1350 bar, care este disponibila de la turatii mici si grade mari de libertate referitoare la preinjectie, injectie principala si postinjectie cu presiuni mari ce pot fi alese liber inca de la turatii mici. Constructia motorului nu este complicata, iar duza de injectie este deosebit de compacta.

In cazul sistemului common-rail producerea presiunii si injectia de combustibil sunt despartite una de cealalta. O pompa separata produce continuu presiune. Aceasta este stocata intr-o conducta comuna. Toate duzele de injectie sunt legate de conducta comuna cu ajutorul unor conducte. O presiune constanta este disponibila permanent la duzele de injectie. Injectia este gestionata cu ajutorul ventilelor magnetice.

Beneficiile sistemului common-rail :
- controlul optim pentru : -pornirea injectiei
-volumul injectiei
-presiunea injectiei
- reducerea semnificativa a emisiei de impuritati
- consum de combustibil redus pentru intreaga gama de capacitate
- nu este necesara nici o ajustare mecanica
- comportare excelenta la acceleratie si la preluarea instantanee a sarcinii
- fiabilitate inalta

Cap III. Instalatia de alimentare la mac cu injector pompa
Injector – pompa
Sistemul de alimetare cu injector pompă este un sistem de alimetare al motoarelorcu aprindere prin compresie care se utilizează de regulă la mașinile cu capacitate mare sau la autoutilaje. Cu ajutorul acestui sistem presiunea înaltă este asigurată direct de injector, acesta fiind controlat electronic de unitatea de control a alimentării.

Cu ajutorul modului compact monocilindric al sistemului de injectie pompa – jiclor la presiune inalta pot fi atinse cele mai inalte presiuni de injectie (putin peste 2000 bari) ale tuturor procedeelor de injectie directa Diesel. Presiunea inalta si pulverizarea fina a combustibilului contribuie la atingerea unui inalt randament termodinamic si a unei exploatari optime a cuplului motor pe litru cilindree. Aceasta tehnica permite si un avans de injectie reglat pentru un nivel bun de zgomot al motorului si pentru un volum redus de emisii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.