Sistemul de Operare Windows Vista

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 7.00

nivel: Liceu

Referat desppre Sistemul de Operare Windows Vista
In funcție de modul in care isi îndeplinesc aceste funcții,sistemele de operare se pot imparti in:
1. sisteme de operare monotasking
2. sisteme de operare multitasking

Sisteme de operare monotasking permite unui utilizator sa execute un singur program la un anum[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul de Operare Windows Vista

Referat desppre Sistemul de Operare Windows Vista
In funcție de modul in care isi îndeplinesc aceste funcții,sistemele de operare se pot imparti in:
1. sisteme de operare monotasking
2. sisteme de operare multitasking

Sisteme de operare monotasking permite unui utilizator sa execute un singur program la un anumit moment dat. Cel mai cunoscut sistem de operare monotasking pentru un calculator a fost sistemul DOS(Disk Operatin System) cu versiunile sale MS-DOS,DR-DOS,PC-DOS.Cel mai răspândit sistem de operare de tip DOS a fost MS-DOS de la Microsoft. Acesta a cunoscut dezvoltări succesive ajungând pana la versiunea MS-DOS 6.22.

Sisteme de operare multitasking permite execuția simultana a mai multor programe. daca numărul utilizatorilor simultani,sistemele de operare multitasking pot fi:
a) Sistem de operare monouser-care permite execuția mai multor programe ale aceluiași utilizator
b)Sistem de operare multiuser permite execuția simultana a unui număr oarecare de programe aparținând mai multor utilizatori.

Pentru un PC cele mai utilizate sisteme de operare multitasking sunt sistemele de operare tip UNIX(UNIX,LINUX,SCO-UNIX etc.),Windows95,98,2000,XP de la Microsoft,VISTA. Alături de acestea mai sunt folosite si alte sisteme de operare multitasking cum ar fii OS/2 DE LA I.B.M,Novell,Warp 3.0,etc.

2.CARACTERISTICILE SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS VISTA
Windows Vista este un sistem de operare ce realizează interfața grafica Aero prin intermediul căreia se poate lucra cu calculatorul.

Exista sase versiuni ale sistemului de operare Windows Vista.
Started Edition - versiune cu o dotare modesta
Vista Home Basic
Vista Home Premium- versiune care include printre altele funcționalitate Media Center, Tablet PC si conectivitate pentru Console Xbox.

Vista Business
Vista Enterprise are in plus si software de virtualizare-Virtual PC Express si un modul criptografic ce va putea codifica informațiile după hard-disk in timp real

Ultimate dispune de toate dotările si functionalitatile existenta le celelalte cinci

Variante
Interfața Aero a sistemului de operare Windows Vista are mai multe opțiuni in ceea ce privește fundalul desktop-ului.

La prima rurale ,ni se oferă niște animații marcate de logo-ul Vista. Imediat după pornire,este afișat Welcome Center,o fereastra cu link-uri rapide către Set up dervices,Add or remove user accounts,Transfer file and seting si View your computer details.

Welcome center- accesarea acestui link va face ca Windows-ul sa caute din nou in baza de date informații despre driver-ele necesare componentelor detectate in sistem ,iar daca ele nu exista ,vor fi căutate si descărcate din internet.

Set up devices- prin folosirea acestei opțiuni driver-ele necesare controlerului de memorie O2Micro si modemului de pe laptopul de test(Acer TravelMate 8004LMI)vor fi găsite si instalate automat din internet.

Add or remove user accounts
Transfer file and seting
View your computer details
In ceea ce privește aplicațiile multimedia –Media Center si Movie Market- Windows Vista oferă pasionaților in domeniu multimedia DVD Market, o soluție de DVDauthoring fara prea mari pretenții, la fel cum sunt si celelalte utilitare din Vista,care au rolul; de a permite realizarea de operațiuni simple fara a apela la ajutorul unor programe specializate .

Pe partea de diagnoza si management a sistemului de operare si-a făcut loc in Windows Vista un nou modul de testare a memoriei sistemului- Memory Diagnostic ce poate fi invocat de fiecare data când pornește sistemul de operare. Serviciul Windows Collaboration oferit de Vista este foarte util,in special in mediile bussnies si cel;e educaționale,deoarece el permite crearea rapida a unor sesiuni de prezentări in care fiecare participant poate vedea pe desktop-ul sau o copie a ferestrei partajate de inițiator in accelasi timp sa acceseze local si celelalte fișiere la care se face referire.

Serviciul User Account Protectoion nu mai poate fi activat/dezactivat direct din meniul start. Insa implicațiile sale se observa peste tot unde butoanele de pornire a aplicațiilor au pe ele un mic scut .Semnificația este”Atenție ,rurale nu se face decât in urma acordului explicit al utilizatorului”.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.