Sistemul bancar romanesc

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Problema principala in crearea unui sector financiar eficient si competitiv este asigurarea mobilizarii economiilor interne si alocarea lor eficienta catre cele mai rentabile utilizari. Indeplinirea acestei functii confera institutiilor financiare un rol central in impunerea disciplinei financiare la nivelul intreprinderilor.Bancile vor influenta in diferite moduri derularea procesului de privatiz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul bancar romanesc

Problema principala in crearea unui sector financiar eficient si competitiv este asigurarea mobilizarii economiilor interne si alocarea lor eficienta catre cele mai rentabile utilizari. Indeplinirea acestei functii confera institutiilor financiare un rol central in impunerea disciplinei financiare la nivelul intreprinderilor.Bancile vor influenta in diferite moduri derularea procesului de privatizare. Din punct de vedere strict financiar , ele vor trebui sa asigure nu numai capitalul necesar pentru ca sectorul privat sa cumpere intreprinderile de stat, ci si creditarea intreprinderilor de stat ce se restructureaza.

In lipsa altor institutii financiare, bancile vor trebui sa asigure si serviciul de consultanta pentru clienti, jucand un rol relativ important chiar in conducerea intreprinderilor cu probleme.
In practica, bancile raman singurele institutii capabile sa impuna disciplina financiara asupra intreprinderilor de stat, fortandu-le sa respecte restrictia bugetara. Astfel cele mai multe intreprinderi de stat nu-si vor asuma singure sarcina modernizarii si a restructurarii.
Un sistem financiar concurential si eficient reprezinta si o conditie preliminara pentru dezvoltarea unei piete de capital.

Eforturile tarilor din zona de a dezvolta fonduri de investitii, piete de obligatiuni si actiuni, nu pot avea succes in lipsa gamei complete de servicii oferite de banci pentru asigurarea gestiunii portofoliilor de valori mobiliare, informarea clientilor precum si pentru sprijinirea acestora in gasirea celei mai potrivite modalitati de finantare a proiectelor lor.Sistemul financiar bancar in ansamblul sau indeplineste si alte functii de o importanta maxima pentru economie si intreprinderi, indeosebi in ceea ce priveste mecanismele de transmitere a politicii monetare si sistemul de plati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.