Sistemul bancar nipon

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Putem structura institutiile financiare japoneze in doua sectoare: unul privat si unul guvernamental (vezi figura 1.1). Sectorul privat cuprinde banci comerciale, o gama larga de institutii financiare specializate pe credite pe termen lung, mici afaceri si alte institutii financiare (companii de asigurari, societati pe actiuni, dealeri). Sectorul guvernamental cuprinde Banca de Export-Import si Ba[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul bancar nipon

Putem structura institutiile financiare japoneze in doua sectoare: unul privat si unul guvernamental (vezi figura 1.1). Sectorul privat cuprinde banci comerciale, o gama larga de institutii financiare specializate pe credite pe termen lung, mici afaceri si alte institutii financiare (companii de asigurari, societati pe actiuni, dealeri). Sectorul guvernamental cuprinde Banca de Export-Import si Banca de Dezvoltare, corporatii de finantare publica, Oficiul Postal Central ce joaca un rol important in comertul bancar japonez.

Bancile comerciale cuprind 12 banci principale care isi au sediile in Tokyo, Osaka, Kobe si care detin 20 % din totalul depozitelor si creditelor, exercitand o influenta puternica in economia japoneza. Aceste banci reprezinta reteaua bancara japoneza avand in medie 213 ramuri. De asemenea acestea sunt banci care ofera o multitudine de servicii, incercand sa satisfaca nevoile consumatorilor.
Cele mai mari banci comerciale detin filiale in peste 20 tari ale lumii.

In schimb cele 63 banci regionale au un caracter national: se manifesta mult pe plan intern si detin putine reprezentante in strainatate. Ele satisfac nevoile de credite ale afacerilor comunitatilor din zona in care actioneaza si ale autoritatilor locale. De asemenea reprezinta ofertanti de fonduri pentru pietele monetare. Legaturile intre bancile regionale si bancile municipale (12 la numar) se aseamana foarte mult cu relatiile dintre bancile regionale si cele de tip centre monetare din S.U.A.

Orice banca obisnuita detine relatii stranse cu o alta banca pentru facilitarea platilor. Bancile municipale si o parte din cele regionale sunt autorizate sa realizeze tranzactii externe, insa cea care realizeaza tranzactiile guvernamentale este Banca Metropolei Tokyo. aceasta detine cea mai larga retea de filiale dintre toate bancile existente in Japonia.

Bancile municipale si cele regionale isi desfasoara activitatea in conformitate cu Legea Bancilor din 1981. Aceste banci emit actiuni ce sunt tranzactionate la bursa din Tokyo. Banca orasului Tokyo isi desfasoara activitatea in conformitate cu Legea Bancilor privind tranzactiile externe (1954).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.