Sistemul Solar

1x punct

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

El s-a format acum 4,6 miliarde de ani ca urmare a colapsului gravitational al unui gigant nor molecular. Cel mai masiv obiect este steaua centrala - Soarele, al doilea obiect dupa masa fiind planeta Jupiter. Cele patru planete interioare mici, Mercur, Venus, Pamant si Marte, de asemenea numite si planete terestre / planete telurice, sunt in principal compuse din roci si metal. Cele patru planete [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul Solar

El s-a format acum 4,6 miliarde de ani ca urmare a colapsului gravitational al unui gigant nor molecular. Cel mai masiv obiect este steaua centrala - Soarele, al doilea obiect dupa masa fiind planeta Jupiter. Cele patru planete interioare mici, Mercur, Venus, Pamant si Marte, de asemenea numite si planete terestre / planete telurice, sunt in principal compuse din roci si metal. Cele patru planete exterioare, numite si giganti gazosi, sunt cu mult mai masive decat cele terestre.

Cele mai mari doua planete - Jupiter si Saturn, sunt compuse in principal din hidrogen si heliu; cele doua planete mai indepartate - Uranus si Neptun, sunt compuse in mare parte din substante cu o temperatura de topire relativ ridicata (comparativ cu hidrogenul si heliu), numite gheturi, cum ar fi apa, amoniacul si metanul. Ele sunt denumite "giganti de gheata" (termen distinct de cel de "gigant gazos"). Toate planetele au orbite aproape circulare dispuse intr-un disc aproape plat numit plan ecliptic.

Sistemul solar prezinta cateva regiuni unde se afla diferite obiecte mici. Centura de asteroizi - situata intre Marte si Jupiter, este similara din punct de vedere al compozitiei cu planetele terestre, deoarece o mare parte dintre obiecte sunt compuse din roca si metal. Dincolo de orbita lui Neptun se afla centura Kuiper si discul imprastiat; multe dintre obiectele transneptuniene sunt in mare parte compuse din gheturi. Printre aceste obiecte, de la cateva zeci pana la mai mult de zece mii de obiecte pot fi suficient de mari pentru a fi fost rotunjite de propria gravitatie.

Astfel de obiecte sunt denumite planete pitice. Planetele pitice identificate pana in prezent includ asteroidul Ceres si obiectele transneptuniene:Pluto, Eris, Haumea si Makemake. In plus, in aceste doua regiuni, se afla diferite alte corpuri mici cum ar fi comete, centauri si materie interplanetara. sase planete, cel putin trei planete pitice si multe alte corpuri mici au sateliti naturali care se rotesc in jurul acestora. Fiecare planeta exterioara este inconjurata de inele planetare alcatuite din praf si alte obiecte mici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.